Megan Rapinoe in een oproep gericht aan Trump.
Volledig scherm
Megan Rapinoe in een oproep gericht aan Trump. © CNN

Amerikaanse voetbalster richt zich tot Trump: ’Ik kom niet naar Witte Huis, u sluit mij uit’

Megan Rapinoe, aanvoerder van het Amerikaanse voetbalelftal, is niet van plan om naar het Witte Huis te gaan zolang president Trump ‘grote groepen Amerikanen blijft uitsluiten met zijn boodschap’. ,,U sluit mij uit, u sluit mensen uit die op mij lijken, u sluit mensen van kleur uit. U moet het voor iedereen beter doen”, vertelde de Amerikaanse vedette tegen CNN, met haar ogen gericht op de camera.

Het is niet voor het eerst dat Megan Rapinoe zich geringschattend over Trump uitlaat. Al tijdens het wereldkampioenschap vertelde ze dat ze niet naar het Witte Huis zou gaan voor een huldiging als haar elftal de wereldtitel zou prolongeren.

Afrekenen

De Amerikaanse uitgesproken lesbienne, met haar roze haar sowieso al een opvallende verschijning, haalde zich daarmee een boze reactie van Trump op de hals. ,,Megan mag ons land, het Witte Huis of onze vlag nooit afvallen. Wees trots op de vlag die je draagt”, schreef hij op Twitter.

Volgens de kersverse wereldkampioen is het tijd om ‘af te rekenen’ met de implicaties van de Make America Great Again-slogan van Trump, omdat ‘je teruggaat naar een tijdperk dat niet geweldig was voor iedereen’. ,,Het zou kunnen dat het geweldig was voor een paar mensen, en misschien is Amerika op dit moment geweldig voor een paar mensen, maar het is niet geweldig voor alle Amerikanen op deze wereld. Je hebt een ongelooflijke verantwoordelijkheid als hoofd van dit land om voor iedere persoon te zorgen en je moet het voor iederéen beter doen.”

‘Niet logisch’

Rapinoe stelt dat niet alleen zij, maar alle voetbalsters van het Amerikaanse elftal zo over de huidige president denken. ,,Het is voor ons helemaal niet logisch om het Witte Huis de mogelijkheid te geven ons in de schijnwerpers te zetten. Ik praat liever met andere mensen waarmee we wél verandering kunnen afdwingen, dan dat ik naar het Witte Huis ga.”

Kijk hier naar een eerdere reactie van Rapinoe op een tweet van Trump: