De Russische vertegenwoordiger bij de VN-Veiligheidsraad gebruikte het Amnesty-rapport donderdag om de beschuldigingen van Rusland, dat Oekraïense strijdkrachten opzettelijk burgers in gevaar brengen, te legitimeren.
Volledig scherm
De Russische vertegenwoordiger bij de VN-Veiligheidsraad gebruikte het Amnesty-rapport donderdag om de beschuldigingen van Rusland, dat Oekraïense strijdkrachten opzettelijk burgers in gevaar brengen, te legitimeren. © AP

Amnesty laat betwist Oekraïne-rapport doorlichten, ‘Rusland evacueert legerleiding uit Cherson’

Oorlog OekraïneAmnesty International gaat haar rapport over de tactieken van het Oekraïense leger nog eens tegen het licht houden. Onafhankelijke deskundigen zullen het onderzoek grondig doorlichten, blijkt uit een verklaring van de mensenrechtenorganisatie die het Duitse persbureau DPA vandaag kon inzien.

  1. Noord-Korea vuurt opnieuw raket af, vloog mogelijk over Japan

    Noord-Ko­rea vuurt opnieuw raket af, vloog mogelijk over Japan

    Enkele dagen nadat Noord-Korea een raket afvuurde die over Japan heen vloog, heeft het regime van Kim Jong-un donderdagochtend (lokale tijd) opnieuw twee raketten afgevuurd, melden Zuid-Korea en Japan. Het kantoor van de Japanse premier meldde in eerste instantie via Twitter dat een van deze raketten ‘waarschijnlijk’ over het land vloog, maar corrigeerde dit later. De projectielen zouden in de Japanse Zee zijn neergekomen, tussen Noord-Korea en Japan.