Volledig scherm
Donald Trump. © AP

Anonieme medewerker president: 'personeel Witte Huis werkt Trump tegen'

Een hoge official in het Witte Huis heeft via een anonieme ingezonden brief in The New York Times verteld dat meerdere medewerkers onder president Donald Trump hem ,,van binnenuit actief tegenwerken om de Verenigde Staten te beschermen tegen zijn ergste impulsen".

Volgens de schrijver van de brief gingen binnen de Amerikaanse regering stemmen op om Trump af te zetten, maar is besloten de afzetting niet door te zetten uit vrees voor een constitutionele crisis. Ook schrijft de persoon dat Trump ,,te onstabiel" en ,,ongeschikt" is om het land te leiden.

De krant zegt tot publicatie te hebben besloten omdat de identiteit van de anonieme briefschrijver bij de krant bekend is. De briefschrijver is het wel eens met veel beleidsvoering van de regering-Trump, maar stelt dat die beslissingen worden genomen ondanks Trump, niet op aanraden van de president. Die zou zo vaak en onverwacht van mening veranderen, dat niemand het kan bijhouden. Er wordt in het Witte Huis hard gewerkt om de schade van het ongeleide projectiel Trump in te perken, aldus de brief.  De ,,immoraliteit" van de president staat hem bij alles in de weg.

President Trump reageerde woedend op de brief met een tweet van een woord in hoofdletters : ,,VERRAAD?¨. In een volgend bericht schreef hij: ,,Als de Times de persoon achter de brief kent, dan moeten zij deze aangeven in het belang van de nationale veiligheid."

  1. ‘Al heb ik geen armen en benen meer, ik blijf evengoed mama’
    PREMIUM

    ‘Al heb ik geen armen en benen meer, ik blijf evengoed mama’

    Ze dachten eerst aan griep. Vervolgens vermoedden dokters een ontsteking in het bloed. En dan een infectie van de luchtwegen. Maar het was de vleesetende bacterie die zich - meedogenloos - verschalkte. Kostbare tijd ging verloren, met grote gevolgen. Tara De Bolle uit het Vlaams-Brabantse Liedekerke - amper 33 én moeder - verloor beide onderarmen én benen tot boven de knie. ,,Ik héb donkere gedachten gehad, ja. Maar ik ben blij dat ik nog leef."