Hola fellas thanks to @cristiano for his challenge, the beast himself did his best, I also manage to scoop 176 in that space of 45 seconds. Not bad for a Sunday ke ya baba mfo #nikelivingroomcup #playinside #playfortheworld @nike @cristiano

5,461 Likes, 105 Comments - Caster Semenya (@castersemenya800m) on Instagram: "Hola fellas thanks to @cristiano for his challenge, the beast himself did his best, I also manage..."

Atlete verpulvert record Ronaldo: 176 buikspieroefeningen in 45 seconden

videoDe Zuid-Afrikaanse atlete Caster Semenya (29) heeft het buikspieroefeningenrecord van Juventus-voetballer Cristiano Ronaldo verpulverd. Ronaldo (35) lanceerde deze week een wedstrijdje - de Nike Living Room Cup - om thuiszitters tijdens de coronacrisis aan te sporen te blijven bewegen. Hij slaagde erin om in 45 seconden 142 keer zogenoemde core crushes te doen. Maar nu is ‘CR7' van de troon gestoten door middellangeafstandsloopster Semenya. Zij deed er in dezelfde tijd maar liefst 176. 

Ronaldo lanceerde zijn uitdaging gisteren met een brede grijns en een filmpje waarin te zien is hoe hij in liggende positie verbazingwekkend snel en vaak met zijn vingers zijn tenen kan aanraken. Het filmpje van zijn work-out werd op Instagram in een dag tijd bijna 24 miljoen keer bekeken. Zo ook door meervoudig Olympisch kampioene Semenya die gespecialiseerd is in de 800 meter. Zij besloot thuis op een vloerkleed het record van Ronaldo te evenaren en slaagde daar met vlag en wimpel in. 

Volgens Semenya, zo schrijft ze op Instagram, kwam opeens het beest in haar los toen ze Ronaldo aan het werk zag. ,,En ik haalde er 176.” Core-training is een work-out die zich specifiek richt op de zogenoemde middensectie van het lichaam.  Alle spieren in dit gebied kunnen met de oefeningen worden aangepakt, inclusief je buik-, rug- en bekkenspieren. Deze spieren zijn niet alleen belangrijk voor een strak lichaam, maar werken ook als stabilisator. Op de Nike Living Room Cup-Instagrampagina zijn nog meer pogingen van sportievelingen te zien. Maar nog niemand heeft het nieuwe record van de Zuid-Afrikaanse gebroken.

This is new #challenge for you to stay active: The Living Room Cup 🏆. This is @cristiano , can you do better? Show me what you got and use #livingroomcup #playinside @nike so I can see you! 👀 #stayhome #nikelivingroomcup

103 Likes, 14 Comments - Nike Living Room Cup (@livingroom_cup) on Instagram: "This is new #challenge for you to stay active: The Living Room Cup 🏆. This is @cristiano , can you..."

Caster Semenya.
Volledig scherm
Caster Semenya. © AFP
 1. Familie van ontvoerd 13-jarig jongetje werd rijk van drugssmokkel in auto’s met geheime bergruimtes
  PREMIUM
  Update

  Familie van ontvoerd 13-jarig jongetje werd rijk van drugssmok­kel in auto’s met geheime bergruim­tes

  In het Belgische Genk is de Koerdische familie van de 42 dagen lang ontvoerde 13-jarige jongen een bekende naam in het criminele milieu. De familie raakte geregeld verwikkeld in drugsonderzoeken. Vooral M.T., de oom van de ontvoerde jongen, was een zwaargewicht en zit nu een celstraf van 15 jaar uit. De familie liet drugs via containers naar de havens van Antwerpen of Rotterdam komen. De cocaïne werd versneden en vacuüm verpakt in verborgen opslagplaatsen in Genk, Hasselt en As.
 2. Eigen autopsie familie Floyd: ‘George kwam om het leven door verstikking door grote druk op nek en rug’
  Update

  Eigen autopsie familie Floyd: ‘George kwam om het leven door verstik­king door grote druk op nek en rug’

  Uit een autopsie in opdracht van de familie van George Floyd blijkt dat de zwarte Amerikaan stierf aan verstikking als gevolg van grote druk op zijn nek en rug. De resultaten van het onderzoek wijken sterk af van de eerdere autopsie door justitie. Daarin wordt gesteld dat de 46-jarige Floyd niet door wurging om het leven was gekomen, maar dat een combinatie van factoren daaraan ten grondslag lag.
 3. Traangas en rubberkogels bij protesten tegen Braziliaanse president

  Traangas en rubberko­gels bij protesten tegen Braziliaan­se president

  In Brazilië zijn zondag voor het eerst sinds de coronamaatregelen van kracht zijn, groepen mensen de straat op gegaan om te protesteren tegen het regeringsbeleid van president Jair Bolsonaro. Daarbij kwam het in São Paulo en Rio de Janeiro tot confrontaties met aanhangers van de president en met de politie. In São Paulo trad de mobiele eenheid op met traangas en rubberkogels om de rivaliserende groepen uiteen te drijven.