Barcelona gaat gebukt onder geweld demonstranten

videoBarcelona kraakt onder het onverwacht felle geweld van demonstranten na de veroordeling van de Catalaanse leiders, eerder deze week. Vandaag, met een algemene staking en een grote demonstratie, wordt voor de vijfde opeenvolgende dag het ergste gevreesd.

Elke ochtend, als de frisse nacht verdwijnt en de aangename nazomer de temperatuur snel tot boven de 20 graden doet stijgen, ontwaakt het toeristische hart van Barcelona, ondanks de zon, met een troosteloze aanblik. Eerst waren het verbrande containers, banden, fietsen en straatmeubilair. Deze ochtend versomberen uitgebrande karkassen van auto’s en motoren het beeld nog meer.

  1. Vlaams ‘Most Wanted’ moordenaarskoppel na ruim twintig jaar opgepakt in Afrika

    Vlaams ‘Most Wanted’ moorde­naars­kop­pel na ruim twintig jaar opgepakt in Afrika

    Het Vlaamse moordenaarskoppel Jean-Claude Lacote en Hilde Van Acker van de ‘Belgium’s Most Wanted-lijst’ is gearresteerd. Het duo is verantwoordelijk voor de brute moord op een Britse zakenman, die in 1996 door spelende kinderen werd aangetroffen in de duinen, en werd al in 2011 veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf. Tot gisteren wisten ze echter uit handen van de politie te blijven.