Bas Timmer deelt in het dorpje Prybuzke, net buiten Nikolajev, speciale jassen en slaapzakken uit waar bewoners zich warm mee kunnen houden. De zogenoemde sheltersuits en shelterbags zijn ontworpen om ook buiten mee te kunnen slapen.
Volledig scherm
PREMIUM
Bas Timmer deelt in het dorpje Prybuzke, net buiten Nikolajev, speciale jassen en slaapzakken uit waar bewoners zich warm mee kunnen houden. De zogenoemde sheltersuits en shelterbags zijn ontworpen om ook buiten mee te kunnen slapen. © Arie Kievit

Bas deelt slaapzakken met ingebouwd matras én tent uit in Oekraïne: ‘Houden je warm tot min 15 graden’

Om de winterkou te lijf te gaan, delen de Nederlandse Sheltersuit Foundation en Cordaid duizenden speciale slaapzakken uit aan oorlogsslachtoffers in Oekraïne. ,,De mensen die er nog wonen, hebben behoefte aan bijna alles.”

  1. Het 33ste slachtoffer van aanslag Brussel: Shanti (23) pleegde euthanasie om ondraaglijk psychisch lijden
    PREMIUM

    Het 33ste slachtof­fer van aanslag Brussel: Shanti (23) pleegde euthanasie om ondraag­lijk psychisch lijden

    Bij de herdenking van de aanslagen van 22 maart 2016 op Brussels Airport werden woensdag voor het eerst niet zestien, maar zeventien slachtoffers genoemd. De 23-jarige Shanti De Corte nam vorig jaar in mei afscheid van het leven via euthanasie, omdat ze het psychisch leed dat ze voelde na de aanslagen, niet meer kon meeslepen. De Belgische maakte de ontploffingen op de luchthaven van dichtbij mee. Dit is haar verhaal.