Familieleden van Tyre Nichols met een foto van Nichols in het ziekenhuis.
Volledig scherm
PREMIUM
Familieleden van Tyre Nichols met een foto van Nichols in het ziekenhuis. © AP

Beelden ‘wrede’ arrestatie Tyre Nichols door politie in VS worden straks vrijgegeven: ‘Hou mijn hart vast’

In de Verenigde Staten worden vijf agenten vervolgd voor de dood van een zwarte man in Memphis. De 29-jarige Tyre Nichols overleed drie dagen na zijn gewelddadige arrestatie begin deze maand. Beelden van dat moment worden vanavond openbaar gemaakt. ,,Het zullen hele heftige, wrede beelden zijn. Ik hou mijn hart vast voor wat we gaan zien.’’

 1. ‘Lelijke’ asielhond heeft na virale post eindelijk een thuis gevonden

  ‘Lelijke’ asielhond heeft na virale post eindelijk een thuis gevonden

  Hondje Lena werd gedumpt in een asiel in het Amerikaanse Florida na een geschil met de huisbaas van de eigenaars. Lena werd geboren met grote keloïden, oftewel plukjes littekenhuid en vacht, onder elk oog waardoor ze ‘lelijk’ en ‘niet adopteerbaar’ werd genoemd. Nadat een emotioneel bericht van het asiel viraal ging, kwam de hond terecht in een warm thuis. Daar is ze nu een gekoesterd lid van een gezin dat ‘haar rot verwent’.
 2. Europese leiders lijken elkaar plots te verdringen voor een bezoek aan China: wat is er aan de hand?
  PREMIUM

  Europese leiders lijken elkaar plots te verdringen voor een bezoek aan China: wat is er aan de hand?

  De Spaanse premier Pedro Sánchez gaat volgende week op bezoek bij Xi Jinping, Emmanuel Macron een week later. De Franse president laat zich bovendien vergezellen door Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie. Nochtans ziet de Verenigde Staten, een NAVO-bondgenoot, China als economische én mogelijk militaire dreiging. Waarom willen de Europese leiders plots naar China? Wat hopen ze te bereiken op het geopolitieke schaakbord?