Volledig scherm
Alpen (foto ter illustratie). © dreamstime

Belgisch echtpaar omgekomen bij wandeling in Alpen: ‘Bejaarde man probeerde vrouw te redden’

Tragedie in de Oostenrijkse Alpen. In Obergurgl is afgelopen weekend een Belgisch echtpaar om het leven gekomen bij een bergwandeling.

Het Belgische koppel hield enorm van de bergen in Tirol. Ze kwamen al vele jaren op vakantie in Obergurgl in de Ötztaler Alpen. De twee vakantiegangers ondernamen zondagmiddag een wandeling naar de Schönwieskopf in Obergurgl. Toen de man en vrouw van respectievelijk 82 en 77 jaar oud ’s avonds nog altijd niet waren teruggekeerd, werd er rond 21 uur alarm geslagen.

Onmiddellijk ging een zoekactie van start, maar het zou nog uren duren voor ze werden gevonden. Een reddingshelikopter kon het vermiste koppel uiteindelijk gistermiddag rond 16 uur lokaliseren in de bedding van de Rotmoos-kloof.

Weg kwijtgeraakt

,,Mogelijk zijn de wandelaars de weg kwijtgeraakt, op hellend terrein terechtgekomen en uitgegleden. Zo zijn ze wellicht in de rivierbedding van de Rotmoos-kloof gevallen, zo’n 30 meter diep”, verklaarde Armin Achhorner van de bergreddingsdienst in Obergurgl.

De reddingsdiensten vermoeden dat de bejaarde man in een poging om zijn vrouw te redden eveneens in de diepte is gestort.

De lichamen van de twee slachtoffers werden met behulp van touwen geborgen.

  1. Stel houdt geslacht baby al 17 maanden geheim: ‘Hij of zij mag zelf kiezen wat het wordt’

    Stel houdt geslacht baby al 17 maanden geheim: ‘Hij of zij mag zelf kiezen wat het wordt’

    Een echtpaar uit de plaats Keynsham in het zuidwesten van Engeland houdt al zeventien maanden het geslacht van hun baby Anoush geheim voor de buitenwereld. Volgens moeder Hobbit Humphrey (38) en vader Jake England-Johns (35) gaat het om een bewuste keuze. ,,We willen ons kindje beschermen tegen al dan niet onbewuste vooroordelen over gender, opdat hij of zij de kans krijgt zich zelfstandig als jongen of meisje te ontwikkelen.”