Antwerpse rechercheurs tijdens een van de zestien huiszoekingen. Daarbij werden vanmorgen dertien verdachten opgepakt. Tien van hen opereerden vanuit Antwerpen.
Volledig scherm
Antwerpse rechercheurs tijdens een van de zestien huiszoekingen. Daarbij werden vanmorgen dertien verdachten opgepakt. Tien van hen opereerden vanuit Antwerpen. © Politie Antwerpen

Belgische politie rolt phishingbende op: Nederlander (23) vast in Zweden

Een 23-jarige Nederlander is in Zweden opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij een Belgische oplichtersbende. Die zou in een week tijd ruim een ton hebben afgetroggeld van bijna 50 slachtoffers. De dertien verdachten gebruikten nepwebsites en lastig te traceren bankkaarten en creditcards, meldt de Antwerpse politie op Twitter.

  1. Gast (28) vermoord in pas geopend Deens hotel: 'Gezochte Nederlander niet bij ons bekend’

    Gast (28) vermoord in pas geopend Deens hotel: 'Gezochte Nederlan­der niet bij ons bekend’

    De 24-jarige Nederlander die internationaal gezocht wordt voor een moord in een Deens hotel, staat zeer waarschijnlijk op bewakingscamera’s van dat hotel. De beelden zijn overgedragen aan de Deense politie, zegt een woordvoerder van de keten tegen deze site. Het gloednieuwe hotel in hartje Kopenhagen is pas sinds september vorig jaar open voor publiek. ,,Het is een ontzettend heftig incident en we leven mee met de nabestaanden van het slachtoffer.”