Demonstranten vrijdag tijdens een betoging in Barcelona naar aanleiding van de dood van meer dan twintig Afrikaanse migranten vorige week in de Spaanse enclave Melilla in Marokko.
Volledig scherm
Demonstranten vrijdag tijdens een betoging in Barcelona naar aanleiding van de dood van meer dan twintig Afrikaanse migranten vorige week in de Spaanse enclave Melilla in Marokko. © AFP

Betogers de straat op in Spanje en Marokko na tragedie in Spaanse enclave Melilla

In meerdere Spaanse steden en in de Marokkaanse stad Rabat zijn duizenden mensen de straat opgegaan om te demonstreren vanwege de dood van 23 Afrikaanse migranten in de Spaanse enclave Melilla een week geleden. Volgens de betogers is het Europese migratiebeleid gericht op het ‘militariseren van de grenzen’.

  1. Oorlog of niet, Rusland showt wapens op grote militaire beurs bij Moskou

    Oorlog of niet, Rusland showt wapens op grote militaire beurs bij Moskou

    In Rusland gaat vandaag ARMY-2022 van start, een zesdaagse internationale militaire beurs die omschreven wordt als de grootste van het land. Volgens experts van de CNA - een Amerikaanse non-profitorganisatie die zich door onderzoek en analyse inzet voor de veiligheid en beveiliging van de VS - willen de Russen er hun wapens en wapensystemen showen en laten zien dat het moeilijk is om hen met allerhande sancties buitenspel te zetten.