Bijzondere geboorte in Polen: vrouw bevalt van een zesling

Een drieling is al bijzonder, een vierling komt nog minder voor, een vijfling is een zeldzaamheid, maar een zesling baren komt bijna nooit voor. In de Poolse stad Krakau vond gisteren dan ook een buitengewone bevalling plaats. Een Poolse zette een zesling op de wereld.

Slechts 1 op de 4,7 miljard zwangerschappen resulteert in een zesling. De kinderen, vier meisjes en twee jongens, en hun moeder verkeren in goede gezondheid. 

De Poolse artsen dachten in eerste instantie dat het om een vijfling ging, maar werden aangenaam verrast. Deze zesling is volgens hen de eerste ooit in dit land. Wereldwijd werden er in het verleden slechts enkelen geboren. 

In Nederland werd er één keer een zesling geboren. Dat gebeurde in 1977 in Leiden, waar een 28-jarige vrouw vier meisjes en twee jongens kreeg. De vrouw kreeg al eerder een vierling, maar die kinderen stierven bij de geboorte. 

Reactie Poolse premier

De Poolse premier Andrzej Duda reageerde enthousiast op de wondergeboorte. In een tweet feliciteerde hij de ouders en bedankte hij het ziekenhuispersoneel: ‘Geweldig nieuws! Vandaag werd in Krakau een zesling geboren. Dat is voor het eerst in Polen. Moeder en kinderen (4 meisjes en 2 jongens) voelen zich goed (gezien deze unieke situatie). Gefeliciteerd en bedankt ouders en medische staf!’

Volledig scherm
© FI
  1. Justitie vervolgt verdachten voor neerschieten MH17

    Justitie vervolgt verdachten voor neerschie­ten MH17

    Het Openbaar Ministerie in Nederland gaat vier verdachten vervolgen voor de moord op 298 inzittenden van vlucht MH17. Deze commandanten, drie Russen en een Oekraïner, zouden betrokken zijn geweest bij het neerschieten van het toestel met een BUK-raket. De rechtszaak start op 9 maart 2020, maar er komt geen uitleveringsverzoek. Dat heeft het Joint Investigation Team (JIT) vanochtend bekendgemaakt tijdens een besloten bijeenkomst voor nabestaanden.
  2. Bellingcat: ‘Russische inlichtingenofficier zette neerhalen MH17 in gang’

    Bellingcat: ‘Russische inlichtin­gen­of­fi­cier zette neerhalen MH17 in gang’

    Onderzoekscollectief Bellingcat heeft in kaart gebracht wie er medeverantwoordelijk zijn voor het neerhalen van vlucht MH17. Zij hebben aanwijzingen dat het team van de Russische inlichtingenofficier Sergej Doebinski het neerhalen ingang heeft gezet. Echter, wie exact opdracht heeft gegeven om de Buk-raket af te vuren en wie vervolgens de raket afvuurde, is nog altijd niet met zekerheid vast te stellen, zeggen de burgeronderzoekers.