Passagiers in gesprek met CNN na hun vlucht.
Volledig scherm
Passagiers in gesprek met CNN na hun vlucht. © CNN

Bloedstollende vlucht na motorproblemen: ‘Ik sms'te mijn moeder dat ik van haar hield’

Circa honderdvijftig passagiers van luchtvaartmaatschappij Delta Air Lines hebben maandag doodsangsten uitgestaan nadat een van de motoren van het vliegtuig waar zij inzaten, in brand dreigde te vliegen. Amateurbeelden laten zien hoe een metalen onderdeel losschiet en de motor een oranje gloed uitstraalt. ,,Vanaf het moment dat we rook zagen, raakten we volledig in paniek.”

Het passagiersvliegtuig van Delta Air Lines was maandag op weg van Atlanta naar Baltimore, toen een van de motoren opeens problemen vertoonde, meldt de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij in een verklaring. De piloot voelde zich genoodzaakt een noodlanding te maken in North Carolina.

‘Ik wilde mijn moeder sms’en’

Voor de passagiers waren het bloedstollende momenten, melden Amerikaanse media. De meesten raakten volledig in paniek en gingen uit voorzorg naar de deur, zodat ze zo snel mogelijk konden ontsnappen als het mis zou gaan. ,,Ik haalde mijn telefoon tevoorschijn terwijl ik wist dat ik geen bereik had. Maar ik wilde gewoon mijn moeder sms’en dat ik van haar hield”, vertelt een van hen tegen een lokaal televisiestation van CNN.

Bij een enkeling had de paniek in het vliegtuig, juist het omgekeerde effect: ,,Er hing een vreemd, griezelig gevoel van rust over mij heen. Alsof ik bijna zeker wist dat ze voor een veilige landing gingen zorgen, en dat deden ze. Ik denk niet dat ik bang ben om opnieuw in een vliegtuig te stappen, als je ziet hoe ze dit hebben opgelost.”

Tekst gaat verder onder deze tweet

Excuses

Delta Air Lines heeft de passagiers in een verklaring excuses aangeboden voor het ongemak. De vlucht zou oorspronkelijk rond 14.00 uur in de middag landen in Baltimore, maar uiteindelijk landden de passagiers pas rond 20.30 uur ‘s avonds. Ter compensatie heeft iedereen een waardebon van dertig dollar gekregen.

De motor van het vliegtuig is ondertussen vervangen en weer startklaar gemaakt voor de volgende vlucht. Het onderhoudsteam van de luchtvaartmaatschappij in Atlanta gaat het beschadigde deel onderzoeken.