Jair Bolsonaro.
Volledig scherm
Jair Bolsonaro. © AFP

Bolsonaro: Inheemse bewoners schuldig aan branden Amazone

De Braziliaanse president Jair Bolsonaro heeft in zijn toespraak voor de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (VN) dinsdag gezegd dat de inheemse stammen in het Amazone-regenwoud schuldig zijn aan de grootschalige bosbranden daar. Ook verweet de radicaal-rechtse Bolsonaro de media paniek te zaaien over de corona-epidemie.

 1. Overvaller gijzelt 43 mensen in bank en vlucht met enkele gijzelaars en 500.000 dollar
  video

  Overvaller gijzelt 43 mensen in bank en vlucht met enkele gijzelaars en 500.000 dollar

  Er zijn 43 personen vrijgelaten na een urenlange gijzeling in een bank in Georgië, melden de lokale autoriteiten. Volgens lokale media eiste de gewapende gijzelnemer een half miljoen dollar (zo'n 423.000 euro) aan losgeld en droeg hij militaire kleding. Op beelden is te zien hoe hij het bankgebouw verlaat met vier gijzelaars en een granaat in de hand. De man kon vluchten. Alle gijzelaars zijn in goede gezondheid.
 2. Ruim 100.000 coronadoden, maar Bolsonaro is populairder dan ooit
  PREMIUM

  Ruim 100.000 coronado­den, maar Bolsonaro is populair­der dan ooit

  Meer dan 100.000 doden zijn er in Brazilië gevallen door het coronavirus en al maanden komen er dagelijks meer dan duizend sterfgevallen bij. De economie stort in, er spelen talloze schandalen rond de familie van president Jair Bolsonaro en hij heeft slaande ruzie met de rechters van het hooggerechtshof. Maar de Braziliaanse president is nog nooit zo populair geweest als nu, blijkt uit een recente peiling.