Een bootje gebruikt door migranten bij de oversteek.
Volledig scherm
Een bootje gebruikt door migranten bij de oversteek. © Getty Images

Britse kustwacht onderschept 86 migranten op een dag

De Britse kustwacht heeft gisteren 86 migranten onderschept die met bootjes probeerden het Kanaal over te steken om Groot-Brittannië te bereiken. 

BBC News meldt dat de kustwacht zes kleine boten heeft tegengehouden die op weg waren naar Engeland. Het zou het hoogste aantal onderschepte bootvluchtelingen op een en dezelfde dag in het Kanaal zijn. In totaal hebben al meer dan 1100 mensen in 2019 het Kanaal overgestoken. In augustus waren er dat 336.

Het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken liet weten dat er gisterochtend twee boten met 23 mensen waren tegengehouden. Later op de dag onderschepte de grenspolitie nog vier boten. De migranten zouden volgens het ministerie afkomstig zijn uit Iran, Afghanistan, Pakistan en de Filipijnen.

Valse informatie

De Franse politicus Pierre-Henri Dumont, die kustplaats Calais aan de andere kant van het Kanaal vertegenwoordigt in het Franse parlement, zegt dat het aantal bootvluchtelingen toeneemt omdat op geld beluste mensensmokkelaars valse informatie over de brexit verspreiden.

Zij zouden tegen vluchtelingen zeggen dat ze hun kans op een oversteek naar Groot-Brittannië nu moeten grijpen, voordat de brexit een feit is. ‘Een leugen’, volgens Dumont, die zegt dat Frankrijk alles doet wat mogelijk is om de uitstroom van vluchtelingen in te perken.

 1. Atlete verpulvert record Ronaldo: 176 buikspieroefeningen in 45 seconden
  video

  Atlete verpulvert record Ronaldo: 176 buikspier­oe­fe­nin­gen in 45 seconden

  De Zuid-Afrikaanse atlete Caster Semenya (29) heeft het buikspieroefeningenrecord van Juventus-voetballer Cristiano Ronaldo verpulverd. Ronaldo (35) lanceerde deze week een wedstrijdje - de Nike Living Room Cup - om thuiszitters tijdens de coronacrisis aan te sporen te blijven bewegen. Hij slaagde erin om in 45 seconden 142 keer zogenoemde core crushes te doen. Maar nu is ‘CR7' van de troon gestoten door middellangeafstandsloopster Semenya. Zij deed er in dezelfde tijd maar liefst 176.
 2. Familie overleden Mohamed klaagt Belgische supermarkt aan: ‘Mondmasker zou angst opwekken’

  Familie overleden Mohamed klaagt Belgische supermarkt aan: ‘Mondmasker zou angst opwekken’

  De nabestaanden van de 32-jarige Mohamed Nahi, die vorige week overleed aan de gevolgen van het coronavirus, hebben twee advocaten in de arm genomen. De familie gaat juridische stappen ondernemen tegen Colruyt omdat de Belgische winkelketen volgens hen het slachtoffer niet voldoende heeft beschermd. ,,Volgens zijn ploegbaas was het niet nodig om een mondmasker te dragen vanwege zijn jonge leeftijd.”