Prins Andrew, vorige week in Schotland waar hij naar de kerk ging met zijn moeder.
Volledig scherm
Prins Andrew, vorige week in Schotland waar hij naar de kerk ging met zijn moeder. © AP

Britten vrezen dat prins Andrew chantabel is, ‘Russen weten meer door informatie gevluchte hulpsheriff’

Schadelijke informatie over vermeende uitspattingen van de Britse prins Andrew is mogelijk in handen van de Russen. Volgens Britse media zou de Britse geheime dienst MI6 zelfs vrezen dat de prins chantabel is.

Terwijl Buckingham Palace heeft benadrukt dat de spraakmakende onthullingen van de Amerikaanse Virginia Giuffre (nu 35) over haar gedwongen seks met prins Andrew (toen ze 17 was) niet waar zijn en er ‘geen enkele vorm van seksueel contact en geen enkele relatie was met Virginia Roberts (de meisjesnaam van Giuffre)’ komen de Britse media nu met het verhaal dat de Russen er meer van kunnen weten.

Het heeft allemaal te maken met de relatie van Andrew met de pedofiele miljardair Jeffrey Epstein (66) die onlangs zelfmoord pleegde in de gevangenis. Hij was in afwachting van zijn proces wegens onder meer het prostitueren van minderjarigen. In haar spraakmakende verklaring op de Amerikaanse nieuwszender NBC zegt Virginia Giuffre dat ze door Epstein meerdere malen was aangeboden aan Andrew. Er zou seks zijn geweest in Londen, New York en op Epsteins Caribische eiland. Epstein had ook een villa in Palm Beach, Florida. De politie daar heeft in het verleden uitgebreid onderzoek gedaan naar de activiteiten van Epstein.

Sheriff

Een van de onderzoekers daar was ene John Mark Dougan. Deze voormalige marinier in het Amerikaanse leger was hulpsheriff in Palm Beach. Dougan heeft inzicht gehad in het dossier Epstein waarin ook al snel de naam van prins Andrew opdook. De laatste heeft nooit ontkend dat hij bevriend was met de miljardair. Hij betreurde het na diens zelfmoord wel dat hij de vriendschap had voortgezet terwijl er al ernstige beschuldigingen waren tegen Epstein. 

De carrière van hulpsheriff Dougan bij de politie van Florida nam plots een andere wending. Hij maakte zich onmogelijk bij collega’s toen hij zich ontpopte als zelfverklaarde klokkenluider en in dat kader ook allerlei wilde beschuldigingen online zette over politiemensen die corrupt zouden zijn en zich in sommige gevallen aan kinderen vergrepen. Terwijl de FBI de beschuldigingen onderzocht, vluchtte Dougan plots naar Rusland waar hij zegt politiek asiel te hebben gevonden. Onder de naam ‘BadVolf’ gaat hij door met zijn ‘klokkenluiderswerk’. Zo was hij onder meer te zien in een documentaire van de Russische propagandazender RT en zegt hij samen te werken met Russische stichtingen.

John Mark Dougan op de Russische tv.
Volledig scherm
John Mark Dougan op de Russische tv. © Facebook

Volgens de Britse krant The Times heeft Dougan in Rusland inmiddels contact gehad met Pavel Borodin, een Russische politicus die goede contacten heeft met Vladimir Poetin. Volgen Britse media is het door dat alles waarschijnlijk dat wat Dougan weet over de zaak Epstein inmiddels ook bij de Russen bekend is en daarmee zouden Russische agenten prins Andrew kunnen bespelen.

Het schandaal rond Jeffrey Epstein doet al weken flink stof opwaaien in de VS. En sinds zijn mysterieuze zelfmoord, komt er nog meer naar buiten. Voormalig Nederlands model Thysia Huisman zegt de Amerikaanse multimiljonair op 18-jarige leeftijd ontmoet te hebben en verkracht te zijn door een Franse partner van hem, de baas van het modellenbureau waar zij destijds voor werkte.

 1. Familie van ontvoerd 13-jarig jongetje werd rijk van drugssmokkel in auto’s met geheime bergruimtes
  PREMIUM
  Update

  Familie van ontvoerd 13-jarig jongetje werd rijk van drugssmok­kel in auto’s met geheime bergruim­tes

  In het Belgische Genk is de Koerdische familie van de 42 dagen lang ontvoerde 13-jarige jongen een bekende naam in het criminele milieu. De familie raakte geregeld verwikkeld in drugsonderzoeken. Vooral M.T., de oom van de ontvoerde jongen, was een zwaargewicht en zit nu een celstraf van 15 jaar uit. De familie liet drugs via containers naar de havens van Antwerpen of Rotterdam komen. De cocaïne werd versneden en vacuüm verpakt in verborgen opslagplaatsen in Genk, Hasselt en As.
 2. Eigen autopsie familie Floyd: ‘George kwam om het leven door verstikking door grote druk op nek en rug’
  Update

  Eigen autopsie familie Floyd: ‘George kwam om het leven door verstik­king door grote druk op nek en rug’

  Uit een autopsie in opdracht van de familie van George Floyd blijkt dat de zwarte Amerikaan stierf aan verstikking als gevolg van grote druk op zijn nek en rug. De resultaten van het onderzoek wijken sterk af van de eerdere autopsie door justitie. Daarin wordt gesteld dat de 46-jarige Floyd niet door wurging om het leven was gekomen, maar dat een combinatie van factoren daaraan ten grondslag lag.