Op een persconferentie over reizen binnen de EU spreekt lid van de Europese Commissie Didier Reynders over de nieuwe regels omtrent boosterprikken die de commissie aanraadt.
Volledig scherm
Op een persconferentie over reizen binnen de EU spreekt lid van de Europese Commissie Didier Reynders over de nieuwe regels omtrent boosterprikken die de commissie aanraadt. © AFP

Brussel adviseert boosterprik binnen 9 maanden voor geldigheid coronapas

UPDATEGevaccineerden die met hun coronacertificaat vrij door Europa willen blijven rondreizen, moeten uiterlijk negen maanden na hun eerste vaccinaties een boosterprik halen. Met dat voorstel wil Brussel proberen de chaos die lidstaten veroorzaken door allerlei aanvullende, maar onderling uiteenlopende eisen weer de baas te worden.

  1. 40 feestdranken vergelijken in België, Frankrijk, Luxemburg en Nederland: welk land is het goedkoopst?
    PREMIUM

    40 feestdran­ken vergelij­ken in België, Frankrijk, Luxemburg en Nederland: welk land is het goedkoopst?

    Nu de feestdagen dichterbij komen, vullen veel mensen ongetwijfeld de drankvoorraad weer aan. De Belgische nieuwssite HLN deed onderzoek naar waar je het goedkoopste uit bent. Is Frankrijk net als voor water en frisdrank de ideale bestemming? Zijn Luxemburg en Nederland aanlokkelijker? Of is het toch voordeliger in België? HLN shopte in die vier landen 40 dranken, van aperitief tot degustief en alles daartussenin. Voor maar liefst 28 dranken was één buurland het allergoedkoopst per fles: ,,Met geregeld 12 tot soms zelfs 14 euro verschil - pér fles.”