Canadese politie stuit bij moordonderzoek jong stel op nieuwe dode

In de zoektocht naar de dader van de gewelddadige moord op twee jonge reizigers in het westen van Canada, is de politie op nóg een dode man gestuit. Ook werd een uitgebrand voertuig gevonden, waarvan de twee inzittenden spoorloos zijn.

Volledig scherm
De vermoorde Chynna Noelle Deese en Lucas Robertson Fowler. © AP

Vorige week werden de 24-jarige Amerikaanse Chynna Noelle Deese en haar 23-jarige Australische vriend Lucas Robertson Fowler dood aangetroffen langs een afgelegen snelweg bij Liard Hot Springs, in het noorden van Brits Columbia. Alles wijst erop dat de twee met een kogel om het leven zijn gebracht. Hun busje, een blauwe Chevrolet uit 1986, stond iets verderop geparkeerd. Volgens de familieleden van het vermoorde jonge stel, is het een volslagen raadsel waarom ze zijn vermoord. ,,Ze waren altijd ontzettend voorzichtig en zouden zelf nog geen hond kwaad doen.’’

Tijdens het onderzoek stuitte de politie het afgelopen weekeinde op een uitgebrande auto, op ongeveer 500 km van de plek waar het jonge stel is vermoord. Op het eerste gezicht lijkt dat te ver om verband met elkaar te kunnen houden, maar omdat het een zeer afgelegen gebied betreft en criminaliteit er zeer ongebruikelijk is, sluit de politie een verband toch niet uit. Zeker niet nadat er vlak bij de uitgebrande auto vervolgens nóg een dode man werd aangetroffen. De man zou tussen de 50 en 60 jaar oud zijn en had grijs haar en een grijze baard. De politie is druk bezig om de identiteit van de man te achterhalen.

,,Op dit moment hebben we nog niks in handen wat de zaken met elkaar in verband brengt’', zo verklaarde agent Janelle Shoihet. ,,Maar zulke grote politieonderzoeken hebben hier zelden plaats, en zeker niet tegelijkertijd, dus we houden met alle mogelijkheden rekening.’’ 

De politie is nu naarstig op zoek naar de twee inzittenden van de uitgebrande auto, de 19-jarige Kam McLeod en de 18-jarige Bryer Schmegelsky, beiden uit Port Alberni in Brits Columbia. De twee waren naar het noorden gereden op zoek naar werk, maar zijn om nog onbekende redenen omgekeerd. De twee worden voorlopig niet als verdachten beschouwd, maar de politie wil hen wel graag spreken.

De politie waarschuwt reizigers in het gebied om extra voorzichtig te zijn, alleen op reguliere campings te kamperen en regelmatig contact te houden met het thuisfront.

Volledig scherm
De blauwe Chevrolet waarmee Chynna Noelle Deese en Lucas Robertson Fowler rondreisden. © REUTERS
Volledig scherm
Agent Mark Jones spreekt de media toe. © EPA