Volledig scherm
© BELGA

Casa de Papel in Brussel: tweetal opgepakt met zakken vol munten

De Koninklijke Munt van België - waar de Belgische euromunten worden geslagen - is in de nacht van donderdag op vrijdag overvallen. Dat is door het Brusselse parket bevestigd. Twee van de overvallers konden in het gebouw al gepakt worden, een derde is nog op de vlucht. Bij de inbraak is alleen waardeloze buit meegenomen.

De Koninklijke Munt van België bevindt zich in Brussel en is de enige plek in het land waar officiële euromunten geslagen mogen worden. Drie overvallers drongen in de nacht van donderdag op vrijdag rond 01.30 uur het gebouw binnen, waarna het alarm afging. De bewaker ter plaatse zou de inbrekers meteen opgemerkt hebben.

Waardeloze buit

Het Brussels parket meldt dat twee verdachten werden opgepakt nadat het gebouw grondig doorzocht werd. Ze hadden 5 kilo munten bij zich, maar die waren volgens Financiën beschadigd en uit de roulatie genomen. Een verdachte is ontsnapt, waarschijnlijk eveneens met waardeloze munten in zijn zakken. De opgepakte verdachten zitten in de cel en verschijnen op 5 maart voor de rechtbank via een versnelde procedure.

,,Het gaat om twee verdachten die geboren zijn in 1998 en 1999. Ze waren nog niet bekend bij de autoriteiten. Een getuige liet de politie weten dat er nog een derde verdachte in het gebouw aanwezig was", zegt parketwoordvoerder Denis Goeman. Hij wordt momenteel nog gezocht. 

De Belgische euromunten worden sinds 2017 niet meer bij de Koninklijke Munt geslagen. Dat wordt in Nederland gedaan.

  1. Trump verlengt crisismaatregelen na sombere voorspellingen

    Trump verlengt crisismaat­re­ge­len na sombere voorspel­lin­gen

    De Amerikaanse president Donald Trump verwacht de piek in het aantal dagelijkse doden in de VS als gevolg van het coronavirus over twee weken. De regels voor het behouden van ‘sociale afstand’ tot elkaar blijven daarom van kracht tot 30 april. Dat heeft de president vannacht bekendgemaakt tijdens een persconferentie in het Witte Huis. Eerder meldde hij nog dat het in de VS met Pasen gewoon weer ‘business as usual’ zou zijn.