De Amerikaanse ambassade in de Cubaanse hoofdstad Havana, waar medewerkers in 2017 melding maakten van rare geluiden, misselijkheid en hoofdpijn.
Volledig scherm
De Amerikaanse ambassade in de Cubaanse hoofdstad Havana, waar medewerkers in 2017 melding maakten van rare geluiden, misselijkheid en hoofdpijn. © EPA

‘CIA ontslaat chef in Wenen die ‘Havana-syndroom’ niet serieus nam’

De CIA heeft volgens The Washington Post de leidinggevende van de Amerikaanse inlichtingendienst in Wenen ontslagen omdat hij onverklaarbare gezondheidsklachten niet serieus nam. Het ging mogelijk om het zogenoemde Havana-syndroom, waar zeker twintig diplomaten eerder dit jaar in de Oostenrijkse hoofdstad last van kregen.

  1. Geen godfather meer: kerk in Sicilië stopt met het benoemen van peetouders

    Geen godfather meer: kerk in Sicilië stopt met het benoemen van peetouders

    Het bisdom van het Siciliaanse Catania heeft een verbod van drie jaar afgeroepen op het benoemen van peetooms en -tantes bij de doop. Het benoemen van een peetouder zou namelijk geen religieus motief meer hebben, maar slechts worden gedaan om familiebanden te versterken en welvaart en netwerkmogelijkheden uit te breiden. Het verbod zou een wapen in de strijd tegen de maffia in het zuiden van Italië zijn en ‘een experiment’ om te kijken of de katholieke kerk zonder peetouders kan.
  2. Trump naar rechter om ‘gevoelige documenten’ Capitoolbestorming tegen te houden

    Trump naar rechter om ‘gevoelige documenten’ Capitoolbe­stor­ming tegen te houden

    Donald Trump is naar de rechter gestapt om te voorkomen dat gegevens van het Witte Huis over de bestorming van het Capitool, op 6 januari van dit jaar, worden overgedragen aan een onderzoekscommissie. De voormalige president, tegen wie een afzettingsprocedure werd gehouden omdat hij aanhangers tot de bestorming zou hebben aangezet, stelt dat hij het privilege heeft gevoelige documenten geheim te houden.