Een journalist interviewt Nancy Pelosi, de leider van de Democraten in het Huis van Afgevaardigden.
Volledig scherm
Een journalist interviewt Nancy Pelosi, de leider van de Democraten in het Huis van Afgevaardigden. © REUTERS

Congres VS keurt verhoging schuldplafond goed tot begin december

Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft dinsdag (lokale tijd) goedkeuring gegeven voor een verhoging van het schuldplafond van de overheid tot 3 december. Het voorstel werd met 219 tegen 206 stemmen goedgekeurd. Alle voorstemmers waren Democraten, alle tegenstemmers Republikeinen. 

  1. Biden verlaagt kosten 10-jarig sociaal plan tot 2 biljoen dollar

    Biden verlaagt kosten 10-jarig sociaal plan tot 2 biljoen dollar

    De Amerikaanse president Joe Biden en de Democratische leiders in het Congres hebben hun ambities voor een uitbreiding van het sociale vangnet in de VS verlaagd tot een pakket ter waarde van ongeveer 2 biljoen dollar (1,72 biljoen euro), meldt The New York Times. Aanvankelijk wilde Biden in de komende tien jaar 3,5 biljoen dollar besteden aan het terugdringen van klimaatverandering, onderwijs en een breed scala aan sociaal-economische kwesties.
  2. Satellietbeelden tonen Oekraïne in het donker door massale stroomuitval na Russische raketaanvallen

    Satelliet­beel­den tonen Oekraïne in het donker door massale stroomuit­val na Russische raketaan­val­len

    Satellietbeelden van het ruimteagentschap NASA tonen de grote impact van de Russische raketaanvallen op Oekraïne en de stroomtekorten die daarmee gepaard gaan. Terwijl alle andere Europese landen op de foto duidelijk verlicht zijn, bevindt Oekraïne zich letterlijk en figuurlijk in de duisternis. In het land zitten miljoenen gezinnen momenteel zonder elektriciteit doordat de energievoorzieningen er de voornaamste doelwitten van het Russische leger zijn.