Volledig scherm
Corinne (87) en Robert (85). © Twitter/CNN

Corinne (87) en Robert (85) sterven na huwelijk van 68 jaar met amper één dag verschil

Hij zei dat hij zich geen leven zonder haar kon inbeelden en kreeg gelijk. De 85-jarige Robert Johnson overleed eind november in Minnesota, amper één dag nadat zijn echtgenote Corinne (87) haar laatste adem vredig had uitgeblazen. Het koppel was bijna zeventig jaar getrouwd.

,,Ze hebben een goedgevuld leven gehad en waren klaar om te sterven”, vertelt zoon Brent Johnson aan CNN. Dat zijn ouders na een huwelijk van 68 jaar met amper één dag verschil kwamen te gaan, is volgens Brent geen toeval. ,,Ik heb aan mijn vader ooit gevraagd wat zijn wensen waren, als moeder zou sterven. Hij antwoordde toen dat hij zich geen leven zonder haar kon inbeelden.”

Een voorspelling die werkelijkheid werd voor de hoogbejaarde Amerikaan. Zijn vrouw Corinne Johnson (87) overleed bijna twee weken geleden, op 24 november. Een dag later blies Robert (85) zelf ook zijn laatste adem uit.

Jong geliefden

Als jong geliefden stapten Corinne en Robert, de beste vriend van haar broer, in 1951 in het huwelijksbootje. Samen kregen ze zeven kinderen. Het grootste deel van hun leven brachten Corinne en Robert in elkaars gezelschap door, op hun boerderij in St. Peter, een stad ten zuiden van de Amerikaanse stad Minneapolis. Afgelopen mei pas verruilde het echtpaar hun boerderij voor een verblijf in een zorgtehuis.

Volgens Brent was het huwelijk van zijn ouders gebaseerd op “sterk geloof en toewijding”. Robert werkte ook hard om voor Corinne te kunnen zorgen. ,,Hij wist zeer goed wat er nodig was om een huwelijk te doen slagen. Mijn vader zou zeggen ‘als mama niet gelukkig is, dan is niemand gelukkig’’’, aldus Brent.