Volledig scherm
PREMIUM
© EPA

De komiek die president werd: hoe vergaat het Zelensky halfjaar later?

Na een zijn klinkende overwinning afgelopen voorjaar, zit de nieuwe Oekraïense president Volodymyr Zelensky precies een halfjaar later in zwaar weer. Experts hebben kritiek, maar steunen Zelensky ook.

Met maar liefst driekwart van de stemmen vaagde Volodymyr Zelensky zijn tegenstrever oud-president Petro Porosjenko op 21 april dit jaar compleet weg. Twee maanden later won zijn gloednieuwe partij ‘Dienaren van het volk’ een absolute meerderheid in de Verchovna Rada, de Oekraïense Tweede Kamer. Daarmee kan de president al zijn plannen door het parlement loodsen.

Zelensky wachtte de zware taak de beroerde economische situatie van het land te verbeteren. ,,Er waren veel beloften, maar weinig heeft hij ervan waargemaakt’’, stelt Jevgen Magda, directeur van het Centrum voor sociale relaties in Kiev.

  1. Oud-koning Albert II verplicht tot vaderschapstest in zaak ‘dochter’ Delphine

    Oud-ko­ning Albert II verplicht tot vader­schaps­test in zaak ‘dochter’ Delphine

    Het hoogste rechtscollege in België, het Hof van Cassatie, heeft vandaag bepaald dat het dna van de voormalige Belgische koning Albert II (85) moet worden vergeleken met dat van zijn vermeende dochter: de 51-jarige kunstenares Delphine Boël. De vrouw stelt dat zij het resultaat is van een geheime affaire die de vorst in de jaren zestig had met haar moeder. Ze wil worden erkend als Alberts biologische dochter.