De laatste brug naar het gevallen Severodonetsk: moeten we blijven of gaan?

met videoDe brug bij Lysytsjansk is het laatste object dat deze stad nog scheidt van Severodonetsk. De Russen rukken op. De inwoners zijn vertwijfeld. Bijna alle huizen staan er uitgebrand bij.

 1. Frankrijk zucht onder vernietigende bosbranden: ‘Brand bij Bordeaux is een monster’
  met Video

  Frankrijk zucht onder vernieti­gen­de bosbranden: ‘Brand bij Bordeaux is een monster’

  Frankrijk blijft kampen met verwoestende bosbranden. Sinds begin dit jaar werd al meer dan 57.000 hectare natuurgebied in de as gelegd. Ook de weersomstandigheden maken het er niet gemakkelijker op. Zo bezorgen de aanhoudende hitte en droogte, die gepaard gaan met een warme en droge wind, de brandweer nog meer problemen. In het departement Gironde, waar de hevigste brand woedt, werden al meer dan 10.000 mensen geëvacueerd.
 2. LIVE | Rusland zet stap naar oorlogseconomie, Letland voert dienstplicht opnieuw in
  Play
  oorlog Oekraïne

  LIVE | Rusland zet stap naar oorlogseco­no­mie, Letland voert dienst­plicht opnieuw in

  Rusland wil na 4,5 maand oorlog zijn economie beter afstemmen op de behoeften van het leger. Het parlement heeft ingestemd met een regeringsvoorstel waardoor bedrijven verplicht kunnen worden producten aan de krijgsmacht te leveren. Werknemers kunnen worden gedwongen ‘s nachts, in het weekend en op feestdagen te werken en van verlof af te zien. En Letland voert de militaire dienstplicht opnieuw in vanwege de oplopende spanningen. Volg in dit liveblog het laatste nieuws over de Russische inval in Oekraïne.