Het bijzondere werk van Banksy
Volledig scherm
Het bijzondere werk van Banksy © AP

Deels versnipperd Banksy-schilderij geveild voor 22 miljoen euro

Het beroemde deels versnipperde schilderij van de Britse kunstenaar Banksy is in Londen geveild voor 18,6 miljoen pond (bijna 22 miljoen euro). Veilinghuis Sotheby’s spreekt op Twitter van een record. De verwachte opbrengst lag tussen tussen de 4 en 6 miljoen pond.

 1. Buckingham Palace stelt veto: deze beelden van begrafenis Queen mogen nooit meer uitgezonden worden

  Buckingham Palace stelt veto: deze beelden van begrafenis Queen mogen nooit meer uitgezon­den worden

  Buckingham Palace heeft de Britse media aangemaand om bepaalde beelden die tijdens de begrafenis van Queen Elizabeth werden gemaakt te verwijderen en nooit meer uit de zenden. Het gaat concreet om zes fragmenten, die onder meer “het zichtbare verdriet van de koninklijke familie tonen”. Er is ook een opvallend verbod op een fragment met prins George, de 9-jarige zoon van prins William en prinses Catherine.
 2. Banksy bevestigt ‘spraycation’: kunstenaar zit achter mysterieuze reeks graffitiwerken aan Britse kust
  Play
  VIDEO

  Banksy bevestigt ‘spraycati­on’: kunstenaar zit achter mysterieu­ze reeks graffiti­wer­ken aan Britse kust

  De Britse graffitikunstenaar Banksy heeft op Instagram bevestigd de maker te zijn van een serie kunstwerken die de laatste weken zijn gemaakt in steden langs de Britse Noordzeekust. Kenners dachten al dat ze de hand van de mysterieuze meester erin hadden herkend. In een video van ruim 3 minuten is nu te zien hoe Banksy in een camper van plek naar plek rijdt en meerdere kunstwerken maakt.