Volledig scherm
Leopold Hecht(links), Olivier Delespesse(rechts boven)en rechts onder Adelma Ruiz met haar man Christophe Delcambe die de aanslag wel overleefde. © Facebook

Deze mensen kwamen om bij de aanslagen in Brussel

Het identificeren van de meer dan 30 doden na de aanslagen in Brussel verloopt moeizaam. De politie moet onderzoek verrichten, de slachtoffers hebben veel verschillende nationaliteiten en een aantal lichamen moet nog geborgen worden. Woensdag zijn de eerste drie doden geïdentificeerd. Wie lieten het leven bij de terreuraanvallen op Zaventem en metrostation Maalbeek?

Leopold Hecht

Hij had een hele toekomst voor zich, maar dinsdag verliep alles anders voor de 20-jarige Leopold Hecht. De tweedejaars rechtenstudent aan de universiteit Saint-Louis in Brussel kwam 's ochtends niet aan op school. De tiener zat in de metro toen een terrorist een bom liet ontploffen bij metrostation Maalbeek. Hij werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht waar hij overleed aan zijn verwondingen.

De universiteit betuigt medeleven in een bericht op Facebook en betreurt het een van haar studenten te moeten missen. Naast een minuut stilte worden er de rest van de week bijeenkomsten georganiseerd voor studenten om het verlies te verwerken.

Volledig scherm
© Facebook Leopold Hecht

Adelma Marina Tapia Ruiz

De tweelingzusjes Alondra en Maureen (4) moeten verder leven zonder moeder. Adelma Marina Tapia Ruiz (36) uit een vierkoppig Belgisch-Peruaans gezin is het eerste geïdentificeerde slachtoffer van de aanslag op het vliegveld in Zaventem. Toen ze haar man Christophe Delcambe (38) en tweeling even uit het oog verloor, ging de eerste bom af.

Adelma Ruiz, die een hele tijd als kok werkte, schoolde zich onlangs om tot podotherapeut. Volgens haar vriendin Elisabeth was zij ,,een heel lieve vriendin, een zus bijna." Ze vertelt verder: ,,Voor Christophe is het een vreselijke schok, maar hij probeert zich nu te focussen op zijn kinderen.'' Ook de oudste broer van Adelma is in shock, zegt hij vanuit Peru. ,,Het is moeilijk te begrijpen om op zo'n manier een naaste te verliezen. En nog moeilijker omdat ik zo ver weg ben''.

Volledig scherm
© Facebook Adelma

Olivier Delespesse

Volledig scherm
© Facebook

Ambtenaar Olivier Delespesse was met de metro op weg naar zijn werk, de Federatie Wallonië-Brussel, en kwam om bij de aanslag bij het metrostation Maalbeek. De familie van de Belg verspreidde dinsdag zijn foto op social media met de oproep naar hem uit te kijken. Een dag later vernamen zij het slechte nieuws. De overheidsinstantie waar Olivier werkte condoleert de nabestaanden middels een facebookbericht.

Elita Weah

Buitenlandse Zaken bevestigt dat er drie Nederlanders omgekomen zijn door de aanslagen in Brussel. Dat meldt minister Bert Koenders (Buitenlandse Zaken) vrijdag vanuit Indonesië waar hij op bezoek is.

Eén van hen is de 41-jarige Elita Weah uit Deventer. ,,Ik werd om drie uur gebeld dat onze zus dood is", zegt broer Randell Weah. ,,Dit is verschrikkelijk, het ergste scenario lijkt nu uit te komen."

Elita was dinsdagochtend op vliegveld Zaventem. Ze stond op het punt in te checken op een vlucht naar Boston, toen de aanslag gepleegd werd. In de VS zou ze de begrafenis van haar stiefvader bijwonen.

Volledig scherm
VLNR: Sascha Pinczowski, Alexander Pinczowski en Elita Weah

Sascha Pinczowski en Alexander Pinczowski

Broer en zus Alexander en Sascha Pinczowski vertrokken dinsdagochtend naar het vliegveld in Zaventem om te vliegen naar Amerika, waar de twee woonden. Om 7:59 uur belden de twintigers nog met het thuisfront om te melden dat ze goed waren aangekomen op het vliegveld. Tijdens dat telefoontje hoorde de familie een ontploffing en glasgerinkel. Vervolgens werd de verbinding verbroken. Sindsdien waren de kinderen onbereikbaar voor de familie.

De twintigers Alexander en Sascha wonen in de Verenigde Staten en waren op weg naar New York. Hun vader is een geboren en getogen Maastrichtenaar, die enige tijd als directeur werkte bij Chateau Sint Gerlach. 

Twee Amerikanen

Het ministerie van Buitenlandse Zaken uit Amerika heeft vrijdag bevestigd dat twee Amerikanen zijn omgekomen bij de aanslagen in Brussel. De namen van de twee slachtoffers zijn niet vrijgegeven. Ook is niet bekend bij welke aanslag zij omkwamen.

David Dixon

Volgens het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken is David Dixon overleden bij de aanslag in de Brusselse metro. De 51-jarige programmeur reisde altijd met de metro naar zijn werk en wist niets van de aanslag in het vliegveld Zaventem. Hij kreeg een smsje van zijn tante die hem op de hoogte bracht. Hij antwoordde dat het allemaal goed ging, maar kwam daarna nooit meer op werk aan.

Er zijn zeven Britten gewond geraakt bij de aanslagen.

Volledig scherm
Rechts David Dixon

Chinese inwoner

De Chinese ambassade in Brussel heeft vrijdag bekendgemaakt dat een Chinese burger is omgekomen bij de aanslagen in Brussel. Alleen de achternaam  - Deng - van diegene is bekendgemaakt.

Volledig scherm
© Facebook
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement