Dit meisje (6) wordt het ‘mooiste kind ter wereld’ genoemd

Het leven van een 6-jarig Russisch meisje is in korte tijd volledig veranderd. Alina Yakupova werd door haar volgers uitgeroepen tot ‘mooiste kind ter wereld’, waarna diverse media het verhaal oppikten. Het resultaat laat zich raden: Yakupova wist in no-time meer dan 22.000 volgers te verzamelen op Instagram en intussen is ze vastberaden door te groeien tot één van de meest gevraagde kindmodellen ter wereld.

Alina Yakupova komt uit Moskou en doet al modellenwerk sinds ze amper vier jaar oud was. Ze maakte al snel naam met haar stralende verschijning, waardoor er heel wat deuren opengingen en ze heel wat mooie kansen kreeg. Zo dook Yakupova al op in allerlei modecampagnes, zoals voor het Italiaanse kledingmerk Monnalisa Kids, het Russische label Yudashkin-Kids en en het Australische Gloria Jeans. Ze verscheen inmiddels ook al in prestigieuze magazines als InStyle en modeblad Grazia.

Toch ging het balletje pas echt rollen door sociale media. Via Instagram volgen duizenden mensen het doen en laten van het meisje. Haar volgers komen overal vandaan. Yakupova deelt regelmatig foto’s van haar nieuwste fotoshoots en laat ook weten in welke tijdschriften het jonge model nog zal verschijnen. En dat doet haar volgers smelten. ,,Je bent werkelijk het mooiste meisje ter wereld”, reageren zij. Of: ,,Altijd knap. Ik ben sprakeloos.” En: ,,Jij moet wel de mooiste verschijning zijn die ik ooit heb gezien.” 

Intussen wordt het meisje overspoeld door allerlei aanbiedingen en lijkt elke fotograaf haar wel te willen strikken. Roman Kukhar, de manager van het meisje, is dan ook trots op wat ze al bereikt heeft. ,,Het geheim van haar succes ligt niet enkel in haar onaardse schoonheid, maar ook in haar werkijver en haar voortdurende zelfontwikkeling, ondanks haar jonge leeftijd.”

Volledig scherm
© Instagram
 1. Duits hostel dat Noord-Korea sponsorde na jarenlang juridisch gevecht dicht

  Duits hostel dat Noord-Ko­rea sponsorde na jarenlang juridisch gevecht dicht

  Na een jarenlange juridische strijd is het doek definitief gevallen voor het City Hostel in Berlijn. Het budgethotel, dat het pand huurde van de Noord-Koreaanse ambassade, schond de EU-verordening op basis van VN-sancties die onroerendgoedtransacties met Noord-Korea verbieden. Dit tot woede en ontsteltenis van de ouders van een Amerikaanse student die overleed na een jaar lang gevangen te zijn gehouden in Noord-Korea.
 2. Vertrouwelijk politiedocument gevonden in mobieltje van medeverdachte moord Duitse politicus

  Vertrouwe­lijk politiedo­cu­ment gevonden in mobieltje van medever­dach­te moord Duitse politicus

  Zitten er bij Duitse veiligheidsdiensten sympathisanten van rechts-terroristische kringen? Dat vragen onderzoekers van de moord op CDU-politicus Walter Lübcke (65) uit Kassel zich af. Dit omdat in de smartphone van een van de twee extreemrechtse verdachten een vertrouwelijk politiedocument is gevonden met de titel: onderzoek en opsporing bij terroristische geweldsmisdrijven van nationaal belang.
 3. Nederlandse toeristen toch welkom in Griekenland, reizigers uit risicogebieden worden getest

  Nederland­se toeristen toch welkom in Grieken­land, reizigers uit risicoge­bie­den worden getest

  Griekenland gaat reizigers bij aankomst testen op het coronavirus als ze vertrokken zijn vanaf een vliegveld in een risicogebied. De Griekse autoriteiten baseren zich daarbij op gegevens van het Europese luchtvaartagentschap EASA, dat een lijst bijhoudt met luchthavens die zich bevinden in gebieden waar de kans op overdracht van het virus groot zou zijn. Daar staan nu ook de belangrijkste Nederlandse vliegvelden op, bijvoorbeeld Schiphol.