Volledig scherm
Bij de brand op de Admiraal Koeznetsov is een persoon om het leven gekomen. © AP

Dode bij brand op Ruslands enige vliegdekschip

De brand die gisteren op Ruslands enige vliegdekschip uitbrak, heeft aan zeker één persoon het leven gekost. Tien mensen zijn opgenomen in het ziekenhuis en er is een bemanningslid vermist. Volgens Russische media zijn de vlammen inmiddels gedoofd.

Volledig scherm
De Koeznetsov is Ruslands enige vliegdekschip. © EPA

De brand op het vliegdekschip, de Admiraal Koeznetsov, brak uit tijdens onderhoudswerkzaamheden in de haven van Moermansk. De vlammenzee zou zijn ontstaan toen, bij laswerkzaamheden in de eerste krachtcentrale, verhit metaal op een stapel vuilnis terechtkwam.

Het vuur woedde op het bovendek en veroorzaakte veel rook. Het is onduidelijk hoe groot de schade is. Het schip liep vorig jaar ook al schade op tijdens reparatiewerkzaamheden, toen een drijvend dok met het schip erin zonk en een kraan op het dek neerstortte. 

Destijds ontstond een scheur van 5 meter in de romp. Het vliegdekschip is gebruikt bij de Russische militaire campagne in Syrië ter ondersteuning van president Bashar al-Assad. Russische vliegtuigen voerden luchtaanvallen op rebellentroepen uit.

Volledig scherm
Het schip liep vorig jaar ook schade op toen een kraan op het dek stortte. © AFP