Doden door extreem noodweer aan zuidoostkust Spanje

VIDEODoor extreem noodweer met buitensporige regenval aan de zuidoostkust van Spanje zijn twee doden gevallen. Een ouder echtpaar is circa 55 kilometer ten noorden van Alicante dood in hun auto aangetroffen, waarschijnlijk doordat het voertuig plotseling met het stijgende water is  meegesleurd en ondergelopen, aldus de plaatselijke politie.

Het heftige noodweer heeft onder meer tot overstromingen langs rivieren geleid, vooral in de streek tussen Valencia en Alicante. Plaatselijke media meldden ondergelopen huizen, wegen, spoorwegen en zelfs een compleet ondergelopen arena. Mogente en Onteniente zijn twee van de zwaar getroffen plaatsen aan de zuidoostkust.

Brandweer en politie hebben op verscheidene plekken mensen gered uit benarde posities. Zij zaten vaak in te water geraakte auto's. In Onteniente moesten dertig mensen uit een ondergelopen deel van de stad worden geëvacueerd. Plaatselijk media beweren dat er ‘nog nooit zo veel regenwater naar beneden is gekomen sinds neerslag wordt geregistreerd, nu al honderd jaar’.

In de hele regio is naar schatting 180 liter regenwater per vierkante meter neergekomen. Dat is een gemiddelde, want in de plaats Beniarrés, boven Alicante, is volgens de autoriteiten al meer dan 250 liter per vierkante meter gevallen.

In de regio's Alicante en Valencia zijn als gevolg van het noodweer dat vroeg in de ochtend losbarstte en nog steeds voortduurt veel onderwijsinstellingen dichtgebleven. Verder naar het zuiden, in de regio Murcia komt het water ook met bakken uit de hemel.

Volledig scherm
Een complete arena is volgelopen met regenwater. © Club de fans de las Fuerzas y Cuerpos de Seguridad del Estado
  1. Zus van in Kenia vermoorde oud-topman Philips zal begrafenis van broer niet bijwonen

    Zus van in Kenia vermoorde oud-top­man Philips zal begrafenis van broer niet bijwonen

    De in Kenia vermoorde Nederlander Tob Cohen (69) zal morgen begraven worden zonder dat zijn zus daarbij aanwezig is. Zij keerde gisteren terug naar Nederland, bevestigt een boezemvriend van de golfmagnaat en voormalig topman van Philips tegenover deze site. Cohens Keniaanse weduwe - hoofdverdachte in de zaak - hoopt toestemming te krijgen om de gevangenis te mogen verlaten voor de begrafenisplechtigheid.