Volledig scherm
Foto ter illustratie. © thinkstock

Doden en gewonden bij brand in psychiatrisch centrum in Oekraïne

Bij een brand in een psychiatrisch centrum in de Oekraïense havenstad Odessa zijn zeker vier mensen om het leven gekomen. Vijftien anderen konden worden gered, zo hebben de autoriteiten laten weten. Zes personen raakten zwaargewond en nog eens vijf patiënten worden vermist.

Volgens journalist Stéphane Siohan zou het zelfs om zes doden gaan, zo twitterde hij. Over de oorzaak van de brand is nog niks bekend.

Het vuur breidde zich uit over een oppervlakte van ongeveer 500 vierkante meter. Meer dan 50 brandweerlieden zijn ingezet om de brand te bestrijden. Volgens lokale media zouden er zich in het gebouw zo'n 50 mensen hebben bevonden toen de brand uitbrak. Een officiële bevestiging van dat aantal is er niet.

  1. Grote paniek na schietpartij in winkelcentrum Florida: bezoekers geëvacueerd

    Grote paniek na schietpar­tij in winkelcen­trum Florida: bezoekers geëvacu­eerd

    In een winkelcentrum in het centrum van de plaats Boca Raton in de Amerikaanse staat Florida is vanavond (Nederlandse tijd) grote paniek uitgebroken nadat bezoekers hadden gehoord dat iemand ze schreeuwend probeerde te waarschuwen voor een gewapende schutter. Ook zouden schoten zijn gehoord. De politie rukte met man en macht uit en de gigantische shopping mall werd per direct geëvacueerd. Een uitgebreide zoekactie leverde uiteindelijk één slachtoffer met een schotwond op.