Volledig scherm
Foto ter illustratie. © thinkstock

Doden en gewonden bij brand in psychiatrisch centrum in Oekraïne

Bij een brand in een psychiatrisch centrum in de Oekraïense havenstad Odessa zijn zeker vier mensen om het leven gekomen. Vijftien anderen konden worden gered, zo hebben de autoriteiten laten weten. Zes personen raakten zwaargewond en nog eens vijf patiënten worden vermist.

Volgens journalist Stéphane Siohan zou het zelfs om zes doden gaan, zo twitterde hij. Over de oorzaak van de brand is nog niks bekend.

Het vuur breidde zich uit over een oppervlakte van ongeveer 500 vierkante meter. Meer dan 50 brandweerlieden zijn ingezet om de brand te bestrijden. Volgens lokale media zouden er zich in het gebouw zo'n 50 mensen hebben bevonden toen de brand uitbrak. Een officiële bevestiging van dat aantal is er niet.

  1. Trieste foto van verdronken vader en dochter zet vluchtelingendiscussie VS op scherp
    VIDEO

    Trieste foto van verdronken vader en dochter zet vluchtelin­gen­dis­cus­sie VS op scherp

    De trieste foto van Óscar Alberto Martínez Ramírez en zijn 23-maanden oude dochtertje Valeria, liggend aan de oever van de rivier Rio Grande, schokt Amerika en de rest van de wereld. Het beeld van het tweetal, samen verdronken op weg naar een onzekere toekomst in de Verenigde Staten, staat symbool voor de migratiecrisis waarmee het land te kampen heeft. En de moed der wanhoop waarmee vluchtelingen de helse, en soms dodelijke, tocht aanvaarden.