Archieffoto van een besneeuwde vulkaan in Ecuador.
Volledig scherm
Archieffoto van een besneeuwde vulkaan in Ecuador. © EPA

Doden en vermisten bij lawine op besneeuwde vulkaan in Ecuador

Bij een lawine op de besneeuwde vulkaan Chimborazo in Ecuador zijn minstens drie mensen om het leven gekomen en drie anderen vermist geraakt. Dat hebben de autoriteiten zondag bekend gemaakt. Aanvankelijk was sprake van vier doden.

 1. Zweedse douane betrapt Belgisch echtpaar met 15 wapens: ‘Vier pistolen in slipje en twee in bh verstopt’

  Zweedse douane betrapt Belgisch echtpaar met 15 wapens: ‘Vier pistolen in slipje en twee in bh verstopt’

  Een Belgisch echtpaar is op de brug tussen Denemarken en Zweden betrapt op wapensmokkel. Tijdens een routinecontrole beweerde de man dat ze op weg waren naar een trouwfeest. Omdat de agenten argwaan hadden, besloten ze het koppel te fouilleren. Bij de vrouw hadden ze meteen prijs. “Vier pistolen in haar slipje en twee in haar bh”, zegt een woordvoerder van de douane. En dat was nog maar het begin, want ze ontdekten nog veel meer wapens.
 2. Gwenny en Marino verwelkomen dertiende kindje Laxe, allemaal hebben ze naam met letters ‘A’, ‘L’, ‘E’ en ‘X’

  Gwenny en Marino verwelko­men dertiende kindje Laxe, allemaal hebben ze naam met letters ‘A’, ‘L’, ‘E’ en ‘X’

  Het al bijzonder kroostrijke gezin van Gwenny Blanckaert (33) en Marino Vaneenoo (40) uit Staden met de nog meer bijzondere namen is opnieuw uitgebreid. Op 16 maart verwelkomde het koppel hun dertiende (!) kindje. Dat schrijft de Krant van West-Vlaanderen. Opmerkelijk, want het koppel liet na de geboorte van hun twaalfde spruit al weten dat ze het bij die twaalf zouden zouden houden.
  Staden