Een vrouw gebruikt een plastic vuilnisbak als reddingsboei bij een grote overstroming in Marikina op de Filipijnen als gevolg van de tyfoon Vamco.
Volledig scherm
Een vrouw gebruikt een plastic vuilnisbak als reddingsboei bij een grote overstroming in Marikina op de Filipijnen als gevolg van de tyfoon Vamco. © AP

Dodental door tyfoon Vamco op Filipijnen loopt op naar 26

Het dodental op de Filipijnen door tyfoon Vamco is gestegen naar 26. Dat heeft de politie vrijdag bekendgemaakt. Donderdag spraken de autoriteiten nog over minstens elf doden en vijftien vermisten. Vamco heeft voor veel wind en stortregens gezorgd in de hoofdstad Manilla en nabijgelegen provincies. Tienduizenden woningen zijn beschadigd door onder meer overstromingen.

 1. Supertyfoon Goni aan land op Filipijnen, miljoen mensen geëvacueerd
  Play
  video

  Superty­foon Goni aan land op Filipijnen, miljoen mensen geëvacu­eerd

  De tyfoon Goni is zondag met windsnelheden van 225 kilometer per uur aan land gegaan op de Filipijnen. De tyfoon is daarmee de tot nu toe zwaarste storm van het jaar. In het gebied werden al zo’n miljoen mensen geëvacueerd. De overheid verwacht ,,catastrofale toestanden’’ bij de doortocht van de tyfoon. Goni won de afgelopen uren nog aan kracht. Hij bereikte in de loop van zondagnacht 4.50 uur lokale tijd het eiland Catanduanes.
 2. Gast (28) vermoord in pas geopend Deens hotel: 'Gezochte Nederlander niet bij ons bekend’

  Gast (28) vermoord in pas geopend Deens hotel: 'Gezochte Nederlan­der niet bij ons bekend’

  De 24-jarige Nederlander die internationaal gezocht wordt voor een moord in een Deens hotel, staat zeer waarschijnlijk op bewakingscamera’s van dat hotel. De beelden zijn overgedragen aan de Deense politie, zegt een woordvoerder van de keten tegen deze site. Het gloednieuwe hotel in hartje Kopenhagen is pas sinds september vorig jaar open voor publiek. ,,Het is een ontzettend heftig incident en we leven mee met de nabestaanden van het slachtoffer.”