De moskee in Peshawar.
Volledig scherm
De moskee in Peshawar. © AFP

Dodental van zelfmoordaanslag in moskee Pakistan loopt op tot 88, veel politieagenten onder slachtoffers

Het dodental van de zelfmoordaanslag in een moskee maandag in de Pakistaanse stad Peshawar is gestegen naar 88. Er worden nog steeds lichamen onder het puin vandaan gehaald. De vrees is dat het dodental nog verder zal oplopen.

 1. Zweedse douane betrapt Belgisch echtpaar met 15 wapens: ‘Vier pistolen in slipje en twee in bh verstopt’

  Zweedse douane betrapt Belgisch echtpaar met 15 wapens: ‘Vier pistolen in slipje en twee in bh verstopt’

  Een Belgisch echtpaar is op de brug tussen Denemarken en Zweden betrapt op wapensmokkel. Tijdens een routinecontrole beweerde de man dat ze op weg waren naar een trouwfeest. Omdat de agenten argwaan hadden, besloten ze het koppel te fouilleren. Bij de vrouw hadden ze meteen prijs. “Vier pistolen in haar slipje en twee in haar bh”, zegt een woordvoerder van de douane. En dat was nog maar het begin, want ze ontdekten nog veel meer wapens.
 2. Steun VN-lidstaten voor bedreigd Vanuatu: advies gevraagd van Internationaal Gerechtshof
  klimaatverandering

  Steun VN-lidstaten voor bedreigd Vanuatu: advies gevraagd van Internatio­naal Gerechts­hof

  De lidstaten van de Verenigde Naties (VN) willen advies van het Internationaal Gerechtshof over het tegengaan van klimaatverandering. Tijdens de Algemene Vergadering van de VN konden alle landen zich vinden in de adviesaanvraag. Ze willen dat het hof, dat in het Vredespaleis in Den Haag zetelt, duidelijk maakt welke wettelijke verplichtingen landen hebben om het klimaat te beschermen ‘tegen de uitstoot van broeikasgassen door de mens’.