Exit Festival.
Volledig scherm
Exit Festival. © Shutterstock

Doek valt voor Exit Festival door opleving corona in Servië

Door de zorgwekkende coronasituatie is alsnog een streep gezet door het Exit Festival, dat van 13 tot en met 16 augustus zou worden gehouden in Servië. De organisatie laat weten het ‘niet verantwoord te vinden om het festival door te laten gaan’.

 1. Hoezo corona? Honderden Nederlanders kopen tickets voor groot festival waar 30.000 bezoekers komen

  Hoezo corona? Honderden Nederlan­ders kopen tickets voor groot festival waar 30.000 bezoekers komen

  Ondanks het negatieve reisadvies zien honderden Nederlanders het zitten om deze zomer naar Servië af te reizen voor een groot dancefestival. Het vanuit Amsterdam opererende Ostfest, de Nederlandse promotor en ticketverkoper van Exit Festival, meldt dat tussen de driehonderd en vierhonderd Nederlanders reeds kaarten voor het vierdaagse dancefestival hebben gekocht. ,,Maar we gaan de verkoop niet langer stimuleren”, laat een woordvoerder aan deze nieuwssite weten.
 2. Code oranje of niet, Eindhovens bureau biedt reizen aan naar groot festival in Servië: ‘Bezoeker moet zelf besluiten’
  PREMIUM

  Code oranje of niet, Eindhovens bureau biedt reizen aan naar groot festival in Servië: ‘Bezoeker moet zelf besluiten’

  In Nederland is met verbazing gereageerd op het feit dat het vierdaagse Exit Festival in Servië, vorig jaar nog goed voor 200.000 bezoekers, in augustus ‘gewoon’ doorgaat. Ondanks code oranje zijn bij evenementenbureau Party in Belgrade in Eindhoven reizen - inclusief festivaltickets - te boeken naar Novi Sad, de stad waar het vierdaagse dancefestival wordt gehouden. ,,Het is aan de bezoeker om een wijs besluit te nemen.”
 1. Bruls: 'Met vuurwerk rondlopen wordt strafbaar'
  Play

  Bruls: 'Met vuurwerk rondlopen wordt straf­baar'

 2. Baudet stopt als lijsttrekker FVD: 'Ik neem de verantwoordelijkheid'
  Play

  Baudet stopt als lijsttrek­ker FVD: 'Ik neem de verantwoor­de­lijk­heid'