Donald Trump (l.) bij een fazantenjacht in Iowa.
Volledig scherm
Donald Trump (l.) bij een fazantenjacht in Iowa. © REUTERS

Donald Trump jr. krijgt vergunning om grizzlybeer af te schieten in Alaska

Donald Trump Junior, de zoon van de Amerikaanse president en een fervent jager, heeft toestemming gekregen om in het noordwesten van Alaska te jagen op een grizzlybeer. Trump jr. zal binnenkort afreizen naar het dorp Nome nabij de Beringzee voor zijn favoriete tijdverdrijf.

De jacht op grizzlyberen is in Alaska aan vrij strenge regels gebonden én meestal zijn er veel meer geïnteresseerden dan dat er vergunningen beschikbaar zijn. In dat geval wordt er een soort loterij opgestart. ,,Over het algemeen krijgen we duizenden aanvragen. Wie wint, hangt puur af van geluk”, aldus Eddie Grasser van het vis- en jachtdepartement van Alaska tegenover persbureau Reuters.

Ditmaal bleek een loting echter niet nodig: er waren slechts drie aanmeldingen voor de in totaal 27 vergunningen die beschikbaar waren gesteld voor jagers van buiten de regio. Trump jr. was één van die drie, zo blijkt. Om te gaan jagen, moest Trump jr. nog wel 1.000 dollar (ongeveer 920 euro) toelatingsgeld en 160 dollar (148 euro) voor een tijdelijke jachtvergunning neertellen. In Alaska leven naar schatting ruim 30.000 grizzlyberen en bruine beren. 

  1. Trump verlengt crisismaatregelen na sombere voorspellingen

    Trump verlengt crisismaat­re­ge­len na sombere voorspel­lin­gen

    De Amerikaanse president Donald Trump verwacht de piek in het aantal dagelijkse doden in de VS als gevolg van het coronavirus over twee weken. De regels voor het behouden van ‘sociale afstand’ tot elkaar blijven daarom van kracht tot 30 april. Dat heeft de president vannacht bekendgemaakt tijdens een persconferentie in het Witte Huis. Eerder meldde hij nog dat het in de VS met Pasen gewoon weer ‘business as usual’ zou zijn.