Een lid van de Afghaanse speciale troepen tijdens gevechten met de taliban in de stad Kunduz in het noorden van Afghanistan, eind september 2015.
Volledig scherm
Een lid van de Afghaanse speciale troepen tijdens gevechten met de taliban in de stad Kunduz in het noorden van Afghanistan, eind september 2015. © Reuters

Door Britten getrainde Afghaanse sluipschutter dag na verzoek om hulp doodgeschoten

De taliban hebben een Afghaanse sluipschutter doodgeschoten die zondag een collega in het Verenigd  Koninkrijk om hulp had gevraagd. Het gaat om een 28-jarige sergeant die deel uitmaakte van een door Britse speciale troepen opgerichte commando-eenheid, meldt Sky News.  

  1. Poolse premier waarschuwt Europese Unie voor ‘derde wereldoorlog‘

    Poolse premier waarschuwt Europese Unie voor ‘derde wereldoor­log‘

    De Poolse premier Mateusz Morawiecki heeft de Europese Unie gewaarschuwd voor het aanzetten tot ‘de derde wereldoorlog’, mocht de geldstroom uit Brussel worden geblokkeerd. Hij dreigde met een felle reactie als het Europees blok zou besluiten de financiële hulp op te schorten als straf voor anti-Europese maatregelen in Polen. De woorden van Morawiecki moeten niet letterlijk worden opgevat, benadrukt een woordvoerder van de regeringsleider.