Volledig scherm
Dezelfde attractie op de kermis in Gouda. © Marinus Lasschuyt

Drama op Franse kermis: vrouw (24) overleden nadat stoeltje van zweefmolen losschiet

Een 24-jarige vrouw is om het leven gekomen nadat ze in Frankrijk uit een zweefmolen was geslingerd. Een andere vrouw (20) raakte volgens de hulpdiensten ernstig gewond.

De slachtoffers stapten gisteravond in een attractie die bestaat uit een mast waar op grote hoogte stoeltjes omheen draaien. Die zijn vastgemaakt aan lange armen. Het duo bevond zich op zo’n 10 meter hoogte toen het misging. Hun stoeltjes zouden zijn losgeschoten. Het 24-jarige slachtoffer overleed ter plekke.

Het ongeval gebeurde in de plaats Firminy, ten zuidwesten van Lyon, waar in oktober een van de grootste kermissen van het land staat. Die bestaat uit circa 250 attracties en wordt door zo’n 100.000 mensen bezocht. 

De politie heeft vier mensen opgepakt. Het gaat om de eigenaren en uitbaters van twee kermisattracties: de zweefmolen waar het ongeval gebeurde en een naastgelegen attractie. Wat er precies is gebeurd, wordt nog onderzocht. Mogelijk raakten de afgebroken stoeltjes de naastgelegen kermisattractie.

  1. Prins Andrew spreekt voor het eerst over Epstein

    Prins Andrew spreekt voor het eerst over Epstein

    De Britse prins Andrew (59) heeft voor het eerst een interview gegeven over zijn banden met de van kindermisbruik verdachte multimiljonair Jeffrey Epstein. Het vraaggesprek is gisteren opgenomen met journaliste Emily Maitlis voor BBC Newsnight en wordt morgenavond uitgezonden. In het interview ontkent de prins opnieuw in 2001 seks te hebben gehad met de toen minderjarige Virginia Roberts Giuffre. ,,Ik heb de familie in de steek gelaten’’, zegt Andrew onder meer op fragmenten die inmiddels zijn vrijgegeven.
  2. ‘Schutter (16) school Californië plande zijn aanval: Hij telde zijn kogels’

    ‘Schutter (16) school Californië plande zijn aanval: Hij telde zijn kogels’

    De 16-jarige jongen die gisteren het vuur opende op de Saugus High School in Santa Clarita, Californië, had zijn aanval vermoedelijk goed gepland. Dat heeft de politie zojuist bekend gemaakt. Agenten komen tot die aanname omdat de jonge schutter de kogels telde die hij afvuurde. Met de allerlaatste schoot hij zichzelf door zijn hoofd. Bij de schietpartij kwamen twee kinderen om het leven. De schutter en drie anderen raakten gewond.