Bodo Ramelow van de socialistische partij Die Linke was van 2014 tot eind vorig jaar ook al minister-president van de deelstaat Thüringen.
Volledig scherm
Bodo Ramelow van de socialistische partij Die Linke was van 2014 tot eind vorig jaar ook al minister-president van de deelstaat Thüringen. © AP

Duitse deelstaat kiest nieuwe leider, draait ‘verboden’ samenwerking met rechts-radicalen terug

Het parlement van de Centraal-Duitse deelstaat Thüringen heeft de socialistische Bodo Ramelow (Die Linke) verkozen tot minister-president. Zijn liberale voorganger stapte vorige maand al na drie dagen op na een politieke storm over diens verkiezing. Die was het gevolg van een ‘verboden’ samenwerking van de regionale CDU en FDP met de rechts-radicale partij Alternative für Deutschland (AfD). 

  1. Nederlandse voetbalfraudeur opgepakt in Colombia tijdens luxe vakantie: ‘Onbetaalde callgirls, jachten en suites’

    Nederland­se voetbal­frau­deur opgepakt in Colombia tijdens luxe vakantie: ‘Onbetaalde callgirls, jachten en suites’

    Nog geen jaar na zijn veroordeling wegens voetbalfraude in Denemarken wordt Bernio Verhagen uit Tilburg opnieuw beschuldigd van oplichting. Ditmaal niet in de voetballerij maar in het toerisme in Colombia. De 27-jarige Nederlander genoot er de afgelopen dagen van een luxe vakantie met hotelsuites, jachten en sekswerkers en betaalde met valse overschrijvingen, melden Colombiaanse media.