Thomas Limberger wordt volgens de ZDF genoemd als directeur van een firma in belastingparadijs Saint Vincent en Grenadines die mogelijk werd gebruikt om de betaling van de steekpenningen te verhullen.
Volledig scherm
Thomas Limberger wordt volgens de ZDF genoemd als directeur van een firma in belastingparadijs Saint Vincent en Grenadines die mogelijk werd gebruikt om de betaling van de steekpenningen te verhullen. © Wikimedia Commons / SilverArrow Capital

Eerste arrestatie in Duits mondkapjesschandaal met politici en lobbyisten

In het onderzoek naar dubieuze deals met Duitse politici bij de levering van mondkapjes is een eerste verdachte gearresteerd. Het gaat om een investeerder en lobbyist uit de omgeving van München. Hij zou een van corruptie en belastingontduiking verdacht federaal parlementslid (CSU) omgekocht hebben, melden Duitse media.

 1. Noord-Korea vuurt opnieuw raket af, vloog mogelijk over Japan

  Noord-Ko­rea vuurt opnieuw raket af, vloog mogelijk over Japan

  Enkele dagen nadat Noord-Korea een raket afvuurde die over Japan heen vloog, heeft het regime van Kim Jong-un donderdagochtend (lokale tijd) opnieuw twee raketten afgevuurd, melden Zuid-Korea en Japan. Het kantoor van de Japanse premier meldde in eerste instantie via Twitter dat een van deze raketten ‘waarschijnlijk’ over het land vloog, maar corrigeerde dit later. De projectielen zouden in de Japanse Zee zijn neergekomen, tussen Noord-Korea en Japan.
 2. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

  Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”