Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © AFP

Elf mijnwerkers omgekomen bij explosie in kolenmijn Colombia

In Colombia zijn zaterdagmiddag zeker elf mijnwerkers omgekomen na een explosie in een steenkoolmijn. Dat zeggen lokale autoriteiten en Colombiaanse media. Nog vier koempels raakten gewond.

De explosie trof zaterdagmiddag drie mijnen nabij de plaats Pueblo Viejo, op ongeveer 80 kilometer ten noorden van hoofdstad Bogotá. De ontploffing zou het gevolg zijn van een opeenhoping van methaangassen, aldus de lokale gouverneur Nicolás García Bustos. Op Twitter plaatste hij zaterdagmiddag een eerste bericht over het ongeluk. Uren later maakte hij ook melding van het tragische lot van elf mijnwerkers.

Speciale reddingsteams, brandweer en hulpdiensten gingen ter plaatse om de opgesloten mijnwerkers te helpen. De brandweer in het gebied maakte bekend dat de lichamen van elf mijnwerkers zijn geborgen. Nog vier andere zijn gewond geraakt.

Ontploffingen in mijnen komen in Colombia vaker voor. Vrijdag nog kwamen bij een gasexplosie in een mijn in San Cayetano, in het noordoosten van het land, zes mijnwerkers om het leven.

 1. Een vriendelijke reus die op het verkeerde pad belandde: dit was George Floyd
  PREMIUM
  PROFIEL

  Een vriendelij­ke reus die op het verkeerde pad belandde: dit was George Floyd

  Er wordt steeds meer bekend over George Floyd (46), de Afro-Amerikaanse man die vorige week maandag om het leven kwam door politiegeweld in de Amerikaanse stad Minneapolis. Zijn leven kende pieken en dalen. Hoewel hij bekend stond als een veelbelovende sportman, belandde hij op het verkeerde pad en ging hij uiteindelijk de cel in voor een gewapende overval. De laatste jaren deed de ‘vriendelijke reus’ er alles aan om zijn leven weer op de rails te krijgen. Wie was George Floyd?
 2. Zwangere olifant bezwijkt aan ananas vol vuurwerk: ‘Ze had de schat van het bos moeten zijn’

  Zwangere olifant bezwijkt aan ananas vol vuurwerk: ‘Ze had de schat van het bos moeten zijn’

  Dierenmishandeling in een Indiaas dorpje heeft een zwangere olifant vorige week het leven gekost. En dat van haar ongeboren jong. ,,Haar onderkaak was gebroken en ze kon niet meer eten’’, klinkt het. De arme dikhuid kreeg van boze dorpelingen in de regio Attappadi een ananas gevuld met vuurwerk aangeboden. Toen het dier erop kauwde, explodeerde de vrucht met daverende kracht. En met dodelijke afloop.