Volledig scherm
Mensen staan bij een ontplofte tankwagen in Niger, die begin deze maand explodeerde. © AFP

Elf vermisten dood aangetroffen na aanval op militaire patrouille in Niger

In Niger zijn bij een aanval op een militaire patrouille in de regio Tillabéri, aan de grens met Mali, zeker 28 soldaten gedood. Eerder was er sprake van 17 doden en 11 vermisten, maar die laatsten zijn later dood teruggevonden. Er vielen ook zes gewonden. De regio geldt als toevluchtsoord voor islamistische extremisten.

,,We hebben de bevestiging gekregen dat de levenloze lichamen van de 11 vermiste soldaten zijn teruggevonden, wat het dodental op 28 brengt", bevestigde een bron binnen de veiligheidsdienst.

De patrouille werd op 14 mei door zwaarbewapende terroristen aangevallen, meldde het Nigerese ministerie van Defensie in een verklaring. Dat gebeurde in de buurt van het plaatsje Tongo Tongo. Eind 2017 werd daar een patrouille van Nigerese en Amerikaanse soldaten aangevallen door islamitische extremisten. Daarbij kwamen vier Amerikaanse en vier Nigerese soldaten om. 

Vooral in het westelijke deel van Niger, in de buurt van de grenzen met Mali en Burkina Faso, zijn islamistische terreurgroepen actief.