Volledig scherm
De Amerikaanse minister van Energie Rick Perry tijdens een toespraak in het Witte Huis, terwijl president Donald Trump toehoort. © REUTERS

Energieminister VS weigert documenten te geven voor impeachment-onderzoek Trump

De Amerikaanse energieminister Rick Perry weigert documenten te overhandigen die de Democraten hebben opgevraagd voor hun onderzoek naar een afzettingsprocedure tegen president Donald Trump. Dat meldden verschillende Amerikaanse media.

De minister, die donderdag bekendmaakte dat hij eind dit jaar vertrekt, is gedagvaard door drie commissies van het Huis van Afgevaardigden die de correspondentie tussen de regering en Oekraïne willen inzien. Eerder hebben ook vicepresident Mike Pence en de persoonlijke advocaat van Trump, Rudy Giuliani, een dagvaarding naast zich neergelegd.

De commissies willen opheldering over de zogenoemde Oekraïne-affaire, waarin Trump zijn macht zou hebben misbruikt. Trump heeft mogelijk zijn Oekraïense ambtgenoot Volodimir Zelenski onder druk gezet om een onderzoek af te dwingen naar zijn politieke rivaal Joe Biden.

Waarom zijn de Democraten een afzettingsprocedure begonnen tegen Trump? Bekijk de onderstaande video:

  1. Vlaams ‘Most Wanted’ moordenaarskoppel na ruim twintig jaar opgepakt in Afrika

    Vlaams ‘Most Wanted’ moorde­naars­kop­pel na ruim twintig jaar opgepakt in Afrika

    Het Vlaamse moordenaarskoppel Jean-Claude Lacote en Hilde Van Acker van de ‘Belgium’s Most Wanted-lijst’ is gearresteerd. Het duo is verantwoordelijk voor de brute moord op een Britse zakenman, die in 1996 door spelende kinderen werd aangetroffen in de duinen, en werd al in 2011 veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf. Tot gisteren wisten ze echter uit handen van de politie te blijven.