Premier Mark Rutte (rechts) wendt het hoofd af als hij even moet hoesten terwijl hij in gesprek is met zijn Italiaanse ambtsgenoot Giuseppe Conte op de eerste dag van de EU-top in Brussel.
Volledig scherm
Premier Mark Rutte (rechts) wendt het hoofd af als hij even moet hoesten terwijl hij in gesprek is met zijn Italiaanse ambtsgenoot Giuseppe Conte op de eerste dag van de EU-top in Brussel. © AP

EU-leiders na dertien uur in ‘korzelige sfeer’ uit elkaar

De 27 EU-leiders hebben in Brussel in een ,,wat korzelige sfeer’’ na dertien uur hun overleg over een herstelplan voor de coronacrisis afgebroken. Dat zei premier Mark Rutte na afloop, waarbij hij aangaf dat dit meestal ,,niet zo'n goed teken is’’. De top wordt zaterdag om 11.00 uur hervat. ,,Ik hoop dat we dan kunnen doorpakken’’, aldus Rutte.

 1. President Ivoorkust verleent zijn voorganger en voormalige rivaal gratie

  President Ivoorkust verleent zijn voorganger en voormalige rivaal gratie

  De president van Ivoorkust, Alassane Ouattara, heeft zaterdag aangekondigd gratie te verlenen aan zijn voorganger en oude rivaal, ex-president Laurent Gbagbo. Het besluit werd genomen nadat Ouattara, Gbagbo en Henri Konan Bédié, die tussen 1993 en 1999 president van Ivoorkust was, vorige maand een zeldzame ontmoeting hadden. Ouattara zou zich willen verzoenen met zijn voorgangers in de aanloop naar de verkiezingen in 2025.
 2. Nationaal watertekort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’
  PREMIUM

  Nationaal waterte­kort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’

  Door de aanhoudende droogte heeft Nederland officieel een watertekort. We moeten dus zuiniger omgaan met ons drinkwater. Maar we willen niet dat onze tuinplanten bij bosjes neervallen omdat het zo droog is. Toch hoef je niet elke avond met de tuinslang, gieter of sproeier in de weer, zeggen deskundigen. ,,Dan ben je vooral bezig je tuin in leven te houden. Maar dat hoort Moeder Natuur zelf te doen.’’