Extreem winterweer in Alpen. ‘Dit zie je maar eens in de honderd jaar’

Vijf vragenHevige sneeuwval levert ook de komende dagen chaos en levensgevaarlijke situaties op in de Alpen. Wat is er precies aan de hand? En belangrijker: wat is de oorzaak, en gaat het vaker gebeuren? Moeten we ons zorgen maken over onze wintersport? Vijf vragen over de sneeuwchaos.

Al dagen sneeuwt het extreem in de Alpenlanden Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland en voorlopig is het einde nog niet in zicht. Dorpen zijn van de buitenwereld afgesloten en toegangswegen zijn dicht of moeilijk begaanbaar. Oostenrijk, de favoriete bestemming van de circa 800.000 Nederlanders die elk seizoen op wintersport gaan, is het hardste getroffen. 

  1. Rechter die verkrachter (16) beschermde omdat hij ‘uit goede familie’ kwam, neemt ontslag

    Rechter die verkrach­ter (16) beschermde omdat hij ‘uit goede familie’ kwam, neemt ontslag

    ‘Als je eerste keer een verkrachting is...’ - Dat stuurde een Amerikaanse jongen (16) naar zijn vrienden, samen met een filmpje dat toonde hoe hij een meisje (16) aanrandde dat onder invloed was van alcohol. Hij moest voor de rechter verschijnen en die pleitte voor mildheid omdat de tiener uit een goede familie kwam en goede resultaten haalde op school. Er volgde een storm van protest en de rechter heeft nu met onmiddellijke ingang ontslag genomen.