Volledig scherm
Mark Gable (33) en zijn 27-jarige vriendin Jessica Frey © politie Essex

Fikse celstraffen voor pedokoppel: ‘Hun misdrijven zijn onvoorstelbaar ernstig’

Een pedofiel stel uit de Britse stad Colchester (Essex) is vandaag veroordeeld voor het seksueel misbruiken van minderjarige kinderen. Een van hun slachtoffertjes was een jaar oud. Mark Gable (33) en zijn 27-jarige vriendin Jessica Frey kregen celstraffen van respectievelijk 11,5 en 10 jaar.

Gable werd in mei dit jaar aangehouden nadat de politie, die was gealarmeerd door tipgevers, ettelijke kinderpornofilmpjes en-foto's aantrof in zijn woning. In meerdere schokkende video's was Gable te zien. Ook zijn vriendin Frey kwam in een filmpje voorbij. Volgens justitie filmde de vrouw altijd haar vriend als hij kinderen misbruikte. ,,Dit horrorkoppel maakte zich twee jaar lang schuldig aan een reeks gruwelijke misdrijven”, oordeelde de rechter volgens Britse media.

Rechercheur Jeanine Atkins-Calver, die onderzoek deed naar de twee, sprak vandaag in de rechtbank van een ‘levensgevaarlijk pedostel dat kinderen puur voor hun eigen genot het ergste heeft aangedaan’. ,,Hun misdrijven zijn met recht onvoorstelbaar ernstig. Gable en Frey zijn een groot gevaar voor de samenleving dus hun veroordelingen zijn meer dan terecht.” Het koppel heeft alle misdrijven inmiddels bekend. Details over de kinderen zijn niet bekendgemaakt. 

  1. Uitgemergelde leeuwen schokken bezoekers dierentuin Soedan: ‘Extreem ondervoed’

    Uitgemer­gel­de leeuwen schokken bezoekers dierentuin Soedan: ‘Extreem ondervoed’

    In de dierentuin van de Soedanese hoofdstad Khartoem is volgens internationale dierenrechtenorganisaties sprake van dramatische misstanden. Bezoekers spotten er deze week een aantal extreem uitgemergelde leeuwen. De broodmagere roofdieren waren letterlijk vel over been en konden bijna niet meer op hun poten staan. Twitteraar Osman Salih uit Soedan is inmiddels via sociale media een actie begonnen voor hulp aan de ten dode opgeschreven leeuwen.
  2. ‘Wild gevecht’ bij après-ski in Oostenrijk: Nederlandse (18) bewerkt slachtoffer met gebroken fles

    ‘Wild gevecht’ bij après-ski in Oostenrijk: Nederland­se (18) bewerkt slachtof­fer met gebroken fles

    In het populaire ski-oord Zell am See is vannacht een 18-jarige Nederlandse vrouw gearresteerd omdat ze een Oostenrijkse leeftijdgenoot zwaar mishandelde tijdens een volgens de politie ‘wild gevecht’. Het slachtoffer belandde zwaargewond in het ziekenhuis. Het Openbaar Ministerie onderzoekt de zaak en beslist daarna of de vrouw in voorlopige hechtenis blijft, melden Oostenrijkse media.