De mooiste tussenstop in Oostenrijkse Alpen
Volledig scherm
PREMIUM
De mooiste tussenstop in Oostenrijkse Alpen © Raymond Boere

Flixbus zo goedkoop dat ook ongure types er gebruik van maken

Door het nieuwe EuropaOp reis in Europa vliegen Nederlanders meestal naar het zonnige Zuiden. Wij niet. Wij pakken deze zomer de bus naar het Oosten. Vandaag de slotaflevering, deel acht: we wagen ons aan een monsterrit van 22 uur van Zagreb naar Utrecht.

Aan de Hollandse buschauffeur Ton zal het vandaag niet liggen. Hij is in opperbeste stemming als hij zich meldt op de intercom vlak voor de twaalf uur durende nachtrit vanaf München. ,,Tingelingeling. Dit is de buschauffeur. Welkom op de bus naar Parijs.’’

Zei hij nou Parijs?, zie je een aantal passagiers zich vertwijfeld afvragen. Deze bus zou toch naar Amsterdam gaan? ,,Geintje’’, klinkt het als het bericht bij iedereen is doorgedrongen. ,,Naar Amsterdam, dames en heren. Dit is de bus naar Amsterdam Sloterdijk.’’

 1. Een vriendelijke reus die op het verkeerde pad belandde: dit was George Floyd
  PREMIUM
  PROFIEL

  Een vriendelij­ke reus die op het verkeerde pad belandde: dit was George Floyd

  Er wordt steeds meer bekend over George Floyd (46), de Afro-Amerikaanse man die vorige week maandag om het leven kwam door politiegeweld in de Amerikaanse stad Minneapolis. Zijn leven kende pieken en dalen. Hoewel hij bekend stond als een veelbelovende sportman, belandde hij op het verkeerde pad en ging hij uiteindelijk de cel in voor een gewapende overval. De laatste jaren deed de ‘vriendelijke reus’ er alles aan om zijn leven weer op de rails te krijgen. Wie was George Floyd?
 2. Zwangere olifant bezwijkt aan ananas vol vuurwerk: ‘Ze had de schat van het bos moeten zijn’

  Zwangere olifant bezwijkt aan ananas vol vuurwerk: ‘Ze had de schat van het bos moeten zijn’

  Dierenmishandeling in een Indiaas dorpje heeft een zwangere olifant vorige week het leven gekost. En dat van haar ongeboren jong. ,,Haar onderkaak was gebroken en ze kon niet meer eten’’, klinkt het. De arme dikhuid kreeg van boze dorpelingen in de regio Attappadi een ananas gevuld met vuurwerk aangeboden. Toen het dier erop kauwde, explodeerde de vrucht met daverende kracht. En met dodelijke afloop.