De extreemrechtse Franse presidentskandidaat Eric Zemmour moet een boete van 10.000 euro betalen wegens aanzetten tot haat.
Volledig scherm
De extreemrechtse Franse presidentskandidaat Eric Zemmour moet een boete van 10.000 euro betalen wegens aanzetten tot haat. © AFP/Francois Nascimbeni

Franse presidentskandidaat Zemmour krijgt boete voor aanzetten tot haat tegen migranten

De extreemrechtse Franse presidentskandidaat Eric Zemmour moet een boete van 10.000 euro betalen wegens aanzetten tot haat. Zemmour zei in 2020 dat jonge migranten die alleen naar Frankrijk komen ’geen reden hebben om hier te zijn’. Hij noemde hen dieven, moordenaars en verkrachters. Zemmours advocaat heeft reeds aangekondigd in beroep te gaan.

  1. Negentien kinderen en twee leraren doodgeschoten in school Texas, VS reageert geschokt
    Update

    Negentien kinderen en twee leraren doodgescho­ten in school Texas, VS reageert geschokt

    Een 18-jarige jongeman heeft in een basisschool in de Amerikaanse staat Texas negentien kinderen en twee leraren doodgeschoten, meldt de Texaanse staatspolitie. De kinderen variëren in leeftijd van 7 tot 10 jaar. De schutter werd ter plekke door politieagenten doodgeschoten. De schietpartij leidt in de Verenigde Staten tot geschokte reacties. Het gaat om de dodelijkste schietpartij op een basisschool in tien jaar tijd.