Volledig scherm
Flinke schade bij de Deense belastingdienst. © AFP

Gerichte explosie bij pand Deense belastingdienst: veel schade, geen gewonden

Het kantoor van de Deense belastingdienst bij Kopenhagen is gisteravond flink beschadigd door een explosie. De hoofdinspecteur van de politie benadrukt dat het een opzettelijk veroorzaakte explosie is en geen ongeluk door bijvoorbeeld een gaslek. 

Op beelden is te zien dat de voorkant van het gebouw forse schade heeft opgelopen. De ramen zijn gesneuveld. Verantwoordelijk minister Morten Bødskov reageerde woest. ,,Dit is niet zomaar een grap”, zei hij tegen Deense media. ,,Dit is een erg, erg gewelddadige explosie.” Hoofdinspecteur Jørgen Bergen Skov benadrukt dat ‘dit geen ongeluk is'.

De politie liet omroep TV2 weten dat gisteravond laat op het moment van de explosie twee mensen binnen waren. Zij bleven ongedeerd. Over de oorzaak van de ontploffing is nog niets bekendgemaakt.

Een omstander die werd geraakt door rondvliegende scherven heeft zich gemeld bij de eerste hulp. Hij kon ter plekke behandeld worden. De politie heeft belangrijke infrastructuur- en overheidsgebouwen (zoals metro's en gemeentehuizen) gecontroleerd maar niks verdachts gevonden. 

Volledig scherm
Flinke schade bij de Deense belastingdienst. © AFP
  1. Getatoeëerde naaktkat Bes ontsnapt, volgers baasje blij: ‘Die is ontsnapt aan nog meer pijn’

    Getatoeëer­de naaktkat Bes ontsnapt, volgers baasje blij: ‘Die is ontsnapt aan nog meer pijn’

    De Russische blogger en sportfanaat Rustam Shafiev (35) is ten einde raad omdat zijn getatoeëerde naaktkat Bes al een paar dagen spoorloos verdwenen is. De zogenaamde Sphynx, een van oorsprong Canadees ras dat door fokkers muteerde tot een ‘roofdier’ zonder haren, sprong uit een autoraampje toen ‘Kara Fight’(de artiestennaam van de Rus) een bezoek bracht aan het dorp Pervomaisky in de buurt van Jekaterinenburg.