Flinke schade bij de Deense belastingdienst.
Volledig scherm
Flinke schade bij de Deense belastingdienst. © AFP

Gerichte explosie bij pand Deense belastingdienst: veel schade, geen gewonden

Het kantoor van de Deense belastingdienst bij Kopenhagen is gisteravond flink beschadigd door een explosie. De hoofdinspecteur van de politie benadrukt dat het een opzettelijk veroorzaakte explosie is en geen ongeluk door bijvoorbeeld een gaslek. 

Op beelden is te zien dat de voorkant van het gebouw forse schade heeft opgelopen. De ramen zijn gesneuveld. Verantwoordelijk minister Morten Bødskov reageerde woest. ,,Dit is niet zomaar een grap”, zei hij tegen Deense media. ,,Dit is een erg, erg gewelddadige explosie.” Hoofdinspecteur Jørgen Bergen Skov benadrukt dat ‘dit geen ongeluk is'.

De politie liet omroep TV2 weten dat gisteravond laat op het moment van de explosie twee mensen binnen waren. Zij bleven ongedeerd. Over de oorzaak van de ontploffing is nog niets bekendgemaakt.

Een omstander die werd geraakt door rondvliegende scherven heeft zich gemeld bij de eerste hulp. Hij kon ter plekke behandeld worden. De politie heeft belangrijke infrastructuur- en overheidsgebouwen (zoals metro's en gemeentehuizen) gecontroleerd maar niks verdachts gevonden. 

Flinke schade bij de Deense belastingdienst.
Volledig scherm
Flinke schade bij de Deense belastingdienst. © AFP
  1. Eerste bemande vlucht Elon Musk morgen de ruimte in en dat is niet zonder risico

    Eerste bemande vlucht Elon Musk morgen de ruimte in en dat is niet zonder risico

    Alle ogen zijn morgen gericht op het Kennedy Space Center in Cape Canaveral, Florida. Voor het eerst in bijna tien jaar worden daar twee Amerikaanse astronauten vanaf eigen bodem de ruimte in geschoten. En voor het eerst in bijna veertig jaar zal dat met een gloednieuw toestel gebeuren: de Crew Dragon van SpaceX, het ruimtevaartbedrijf van Tesla-baas Elon Musk. Een vlucht die niet zonder risico’s is, zo berekende de NASA.