Volledig scherm
PREMIUM
2018 HONGARIJE Rea Milla een somalische vluchteling en nu een topmodel Model Kafia Mahdi aka Rea Milla © AVANTAGE MODELS HUNGARY

Gevluchte Somalische is nu fotomodel in Hongarije

Voordat Kafiya met haar moeder in Somalië skypet, doet ze haar hoofddoek om. Zorgvuldig rond de haarlijn gestoken, precies zoals de vrouwen thuis. Moeder moet geen argwaan krijgen. Want een hoofddoek draagt Kafiya al jaren niet meer. Sterker, in Hongarije heeft de Somalische vluchtelinge zich bekeerd tot een christelijke kerk van een Amerikaanse evangelist.

Haar moeder zou ontdaan zijn en problemen riskeren met buren en bekenden als ze erover sprak. Een dochter die de islam afzweert is ongeveer het ergste wat een gelovige Somalische familie kan overkomen. Want christenen hebben het moeilijk in het land waar moslimextremisten van Al Shabaab regelmatig mensen vermoorden om hun geloof. Er leeft nog maar een handje christenen in het oost-Afrikaanse land.

  1. Trump verbijstert rouwende ouders met hinderlaag in Witte Huis: ‘De verdachte is hier’
    VIDEO

    Trump verbijs­tert rouwende ouders met hinderlaag in Witte Huis: ‘De verdachte is hier’

    Donald Trump heeft gisteren met een onverwacht voorstel de ouders van een verongelukte Britse tiener de schrik van hun leven bezorgd. De Amerikaanse president vertelde tijdens hun ontmoeting in het Witte Huis dat de veroorzaker van het ongeluk - waarbij hun zoon het leven liet - in de kamer ernaast op hen zat te wachten. De compleet overrompelde ouders besloten niet op het verzoek in te gaan: ,,We zijn extreem boos.”