Volledig scherm
Door de autoriteiten vrijgegeven beelden van het treintje. © AD

Gewonden door ongeval met treintje in Italiaans pretpark

Zeven mensen, waaronder twee kinderen, zijn vandaag gewond geraakt bij een ongeluk op amusementspark Canevaworld aan het Italiaanse Gardameer. Enkele kleine treinstellen vielen twee meter naar beneden toen een deel van een monorail het begaf.  

Verschillende Italiaanse media maken melding van het ongeval op het pretpark. In Movieland, een van de onderdelen van het park in Lazise, worden bezoekers over een monorail (een enkele rail waarover een aantal bakjes zich in een rij voortbewegen) rondgereden. Vanuit de treinstellen kan je grote delen van het park zien. 

Getuigen meldden hoe ze net voor 17.00 uur vanmiddag enkele treinstellen naar beneden zagen vallen. Zij snelden op de gewonden af en boden hulp. Daarna waren de hulpdiensten snel ter plaatse met onder meer drie ambulances en een traumahelikopter. 

Onder de gewonden zijn twee kinderen. De zeven personen werden naar twee omliggende ziekenhuizen gebracht. Geen van hen raakte zwaargewond. 

De autoriteiten doen onderzoek naar het ongeval. Enkele media melden dat een afgebroken bout mogelijk de oorzaak is geweest. 

  1. ‘Extreemste vrouwelijke pedofiel ooit’ vandaag op vrije voeten

    ‘Extreemste vrouwelij­ke pedofiel ooit’ vandaag op vrije voeten

    In Groot-Brittannië is de 49-jarige Vanessa Marks, die in 2009 werd veroordeeld voor seksueel misbruik van baby’s en peuters in het kinderdagverblijf waar ze werkte, vrijgelaten. De vrouw zat tien jaar in de cel. Volgens de Britse staatssecretaris voor gevangeniszaken en reclassering Lucy Frazer vormt Marks geen gevaar meer voor de samenleving. Familieleden van slachtoffertjes zijn echter woest. ,,Als ik haar op straat zie, vermoord ik haar.”