Volledig scherm
Apple © Getty Images

Gezichtsherkenning wijst student aan als dief, Apple aangeklaagd

Een student in New York heeft Apple aangeklaagd. De software van Apple met gezichtsherkenning zou hem ten onrechte hebben aangemerkt als dader van diefstallen in Apple Stores. 

De achttienjarige Ousmane Bah zegt in november te zijn gearresteerd in zijn huis in New York, op verdenking van diefstal, meldt Bloomberg. 

De achttienjarige Bah vermoedt dat hij slachtoffer is van identiteitsfraude: ooit raakte hij een rijbewijs (zonder foto) kwijt, dat mogelijk is gebruikt door de echte dief. 

Degene op de foto bij het arrestatiebevel zat, was niet Bah. Ook zou hij ten tijde van een van de diefstallen, die in Boston plaatsvond, honderden kilometers verderop zijn geweest voor een eindexamenfeest. 

De verschillende aanklachten hebben tot ‘veel stress en problemen’ geleid bij Bah. 

  1. In Mexico gearresteerde zoon El Chapo weer vrij na golf van geweld

    In Mexico gearres­teer­de zoon El Chapo weer vrij na golf van geweld

    Ovidio Guzmán, een van de zonen van de bekende Mexicaanse drugsbaron El Chapo, is gearresteerd en kort daarop weer vrijgelaten in de plaats Culiacán. Dat hebben de Mexicaanse autoriteiten bekendgemaakt. Ovidio Guzmán zou een belangrijk lid zijn van het Sinaloakartel, dat voorheen gerund werd door zijn vader. Hij wordt verdacht van het vervoeren van cocaïne, marihuana en amfetaminen. Hij zou zijn vrijgelaten ‘om levens te sparen’, aldus de Mexicaanse minister van Veiligheid.